Вимблдон: Федерер први лагано до полуфинала!

Роџер Федерер претрпео је први брејк на Вимблдону, али се без проблема пласирао у полуфинале најпрестижнијег турнира на свету.

Тенис 08.07.2015 | 17:40
Вимблдон: Федерер први лагано до полуфинала!

Федерер је у четвртфиналу одиграо још један веома сигуран меч, победивши Француза Жила Симона максималним резултатом – 6:3, 7:5, 6:2.

У првом мечу који није играо на Централном терену Швајцарац се добро снашао и поред два прекида због кише, али је Симон ипак успео да му једном одузме сервис.

То се десило у десетом гему другог сета, када је Роџер сервирао за 2-0 у сетовима, али је Жил са ’нулом’ добио тај гем и прекинуо низ од 116 узастопних гемова уз сервис.

Симон је први играч који је још од првог кола Халеа одузео сервис Федереру, када је то урадио Филип Колшрајбер.

Француз је брејкнуо Швајцарца при резултату 5:4 у другом сету притом не изгубивши ниједан поен у том гему, и поново се резултатски вратио у сет.

Федерер је тако остао на другом месту вечне листе одмах иза Ива Карловића који има најдужи низ гемова на свој сервис без брејка – 129.

Федерер се још једном уписао у тениске књиге пласиравши се у рекордно 37. полуфинале Грен слемова.

Други играч света много боље је отворио дуел – после једног дугог гема направио је брејк на старту и већ тада одредио ток првог сета. Иако га је накратко прекинула киша, после двадесетак минута се вратио и повео са 1-0.

У другом сету није било брејка све до 3:3, када је Федерер одиграо још један сјајан гем. Чувени брејк Симона десио се два гема касније, али је момак из Базела одговорио рибрејком за 6:5. Ипак, за сет је морао да чека још неких сат времена јер је почео нови пљусак.

Ни то није омело седмоструког шампиона Вимблдона који се вратио на терен и освојио седам од следећих девет гемова за лагани тријумф после нешто више од сат и по времена активне игре.

Федерер је одлично сервирао – уписао је укупно 11 асова и проценти почетног ударца били су му поприлично високи. Забележио је 36 директних поена и 22 грешке, направивши пет брејкова из осам прилика.

Са друге стране, Симон није успео да понови партију из претходног кола када је са терена почистио Чеха Томаша Бердиха.

Федерер ће се за пласман у финале, своје јубиларно десето на Вимблдону, борити са победником меча Енди Мари – Васек Поспишил.

Коментари / 0

Оставите коментар