''Ђенкина'' захвалница: Београд кућа, Делије породица!

Нови играч миланског Арманија, Чарлс Џенкинс захвалио се у емотивном писму Црвеној звезди, навијачима, тренеру Дејану Радоњићу и Беогарду.

Кошарка 09.07.2015 | 08:00
''Ђенкина'' захвалница: Београд кућа, Делије породица!

"Не могу речима да опишем колико сам захвалан на прилици да будем део Црвене звезде. Никада нећу заборавити искуство које сам стекао у претходне две сезоне", наводи Џенкинс на почетку писма које је Американац послао 'Вечерњим Новостима'.

Менаџер популарног Ђенке, Мишко Разнатовић, потврдио је да ће његов клијент следеће сезоне наступати у Италији.

"Пре свега бих волео да се захвалим стручном штабу, тренеру и саиграчима. Хвала вам свима на лекцијама које сте ме научили како на терену, тако и ван њега. Хоћу лично да се захвалим Дејану Радоњићу зато што ми је веровао и што ми је дозволио да доносим одлуке у важним тренуцима у битним мечевима. Помогао си ми да сазрим и као играчу и као особи и за то не могу довољно да ти захвалим", каже Џенкинс у писму.

Американац је дошао у Звезду 2013. године и са црвено-белима освојио АБА лигу, Суперлигу и два национална Купа, за које је био један од најзаслужнијих, а у међувремену је постао љубимац навијача.

"Са могућношћу да играм у Србији је дошла шанса да будем на паркету са сјајним играчима у српској лиги. Без обзира да ли је то било у дербијима са Партизаном или неизвесним утакмицама са Мега Лексом. Било је велико задовољство бити део српске кошарке", додаје Чарлс, а за крај је оставио посвету 'Делијама'.

"Желим да захвалим сваком навијачу понаособ што је веровао у мене, без обзира на то да ли сам играо добро или не. Страст и интензитет коју доносите свакој утакмици је нешто што никада нећу заборавити. Сматрам “Делије” својом породицом и било је велико задовољство играти пред вама. Београд ће увек бити моја кућа", закључио је у емотивном писму Чарлс Џенкинс.

Прошле сезоне у регионалној АБА лиги просечно је постизао 10,7 поена, 2,9 скокова и 2,9 асистенције, док је у Евролиги имао учинак од 6,6 поена, 1,3 скока и 1,3 асистенције. Џенкинс је пре клуба са Малог Калемегдана наступао за Голден Стејт Вориорсе и Филаделфију 76ерсе.

Коментари / 0

Оставите коментар