Градишка: Настављено "двовлашће" у скупштини

Политичка препуцавања у општини Градишка не престају. Актуелни предсједник Скупштине општине Радислав Дончић је рекао да ће примопредаја дужности са новоизабраним предсјендиком Скупштине општине Урошем Граховцом бити извршена само ако буде испоштована законска процедура.

Република Српска 07.07.2015 | 20:49
Градишка: Настављено "двовлашће" у скупштини

Посланици ПДП-а и СДС-а у Градишци тврде да извршна власт управља судијама.

У Градшци се мјесецима не смирују политичке страсти. Још увијек актуелна локална власт у општини тврди да МИнисатрства локалне управе и самоуправе и правде врше притисак на судије. Све је, кажу, почело притиском извшне власти на судију Окружног суда Татјану Ступар која је донијела пресуду за предају власти СНСД-у и то како тврде – незаконито.

Ђорђевић најављује да ће уложити жалбу Окружном суду на рјешење којим је наложено смјењеним руководиоцима да предају дужност. У међувремну, тврде, да се тачно зна ко је с ким и у ком суду био.

Радислав Дончић, тврди, да је изложен снажном притиску локалних моћника. Спреман је, поручује, да преда власт само онда када буде испштована законска процедура. Каже да предсједник ОО СНСД-а врши притисак на судије а да се састанчи и у викедницама народних посланика.

Зоран Аџић нам је у телефонском разговору рекао да СДС и ПДП покушавају да докажу да је 14 одборника висе од 17. Тврди и то да не врши притисак на судију који води предмет.

Осим Зорана Аџића, прозван је и СлоИодан Зец, помоћник министра правде.

Реаговали су и министри Лејла Решић и Антон Касиповић и то заједничким саопштењем. Демантују тврдње да судије раде по њиховом налогу.

Сага у општини Градишка се наставља. До промјене скупштинске већине дошло је крајем фебруара и од тада трају препуцавања.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Градишка

07.07.2015 19:32

Правите лакрдију и једни и други, да вас буде срамота становника Општина Градишка, одлазе инвеститори, влада безвлашће, а општина никада није била јаднија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адзиц

07.07.2015 21:56

какви инвеститори???Хоцете реци да су нас се сјетили уназад годину дана.Гдје су били инвеститори раније док је владао СНСД? Нема их.Инвестирао је Игор Д.Извезе момак сву јабуку у Русију.Колико остаје у Градисци новца од тога? Убице Вас лицни интереси и наруцени коментари.Градиска у оваквој ситуацији супер функционисе. Није народ луд.Видимо ми све .Прицали смо до сада,а ви се запитајте ста вас цека и једне,и друге и треће посто сада ћутимо.....

Name

Пеђа

07.07.2015 21:46

Аџић и Дуњић два највећа криминалца у Градишци. Мисле да ће се опет докопати општинских пара јер су изгледа своје потрошили на раскош и јавашлук. Доста је Градишци Дуњића и Аџића!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

07.07.2015 22:11

СНСД је оличење балканског примитивизма. Власт по сваку цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

08.07.2015 00:41

Зашто не казе Горан Дјордјиц ко му је финансирао кампању??!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томбацар

08.07.2015 05:44

Ја циркуса од власти (брацо моја мила ).

ОДГОВОРИТЕ