Видео: Најбоље и најсмијешније са Вимблдона у задњих 10 година!

Троицки и Ђоковић су међу НАЈСМЕШНИЈИМА! Вимблдон је без сумње најпрестижнији тениски турнир на свету, на ком се спортисти са свих крајева света такмиче за чувени пехар. Међутим, упркос озбиљној атмосфери која влада у Лондону, тенисери се с времена на време добро нашале на рачун истог.

Тенис 08.07.2015 | 15:00
Видео: Најбоље и најсмијешније са Вимблдона у задњих 10 година!

Енди Мареј и Цонгине "лоптице"

Пре три године, Мареј и Вилфред Цонга су играли у осмини финала Вимблдона, када је Британац незгодно послао лоптицу и ударио Цонгу у међуножје. Нису помогла ни разна извињења, а Мареј је славио са 3:1 у сетовима.

Помоћ пријатеља са трибина

У једном од ретких мечева између Виктора Троицког и Новака Ђоковића, пре три године се такође десило нешто невероватно. Један од навијача са трибина је добацио Виктору да Ђоковић има слаб бекхенд и да треба да иде на то. Наш тенисер га је послушао и заиста освојио поен, али је Новак ипак победио са 3:0 у сетовима.

Хасове технике збуњивања

Упркос томе што се Федерер сматра најбољим тенисером свих времена, ни он није имун на збуњивање разних такмичара. Исто је било са Томијем Хасом, који је млатарао рукама током једне скраћене лоптице и тако довољно збунио Швајцарца да пошаље лоптицу у аут. То се десило давне 2009. године, али је Федерер ипак победио са 3:0.

Најбоље финале свих времена

Роџер Федерер и Рафаел Надал су одиграли највероватније и најбоље финале свих времена у тенису. Након разних прекида због кише, меч је трејао скоро пет сати, а као победник је изашао Надал, коме је ово била прва Вимблдонска титула.

Британац осваја Вимблдон након 77 година

Енди Мареј је 2013. године уписао своје име златним словима у спортску историју Британије. Он је победом над Ђоковићем у финалу Вимблдона, постао први Британац којем је то успело након невероватних 77 година! Колико је ово била велика ствар за Британце, говори и чињеница да му је пехар предао принц Чарлс.

Коментари / 0

Оставите коментар