Фенер има још само једну жељу - Луку Миливојевића!

Кјер, Де Соуза, Нани, Ван Перси и српски репрезентативац. Али, Олимпијакос понавља: Не, не и не!

Фудбал 08.07.2015 | 14:20
Фенер има још само једну жељу - Луку Миливојевића!

Португалац Виктор Пареира, од тренутка када је напустио Олимпијакос и преузео Фенербахче, има једну велику жељу.

Од свих фудбалера које је водио прошле сезоне у Пиреју, у новом клубу жели једног – Луку Миливојевића, репрезентативца Србије и бившег играча Црвене звезде и Рада.

Али, према писању грчких медија, Олимпијакос је данас одбио и другу, појачану понуду која је за Миливојевића стигла из Истанбула. О цифрама се и даље не говори, али је јасно да ће шампион Грчке тешко пристати да прода фудбалера којег је откупио пре 33 дана, 4. јуна ове године.

До тада, Миливојевић је у Олимпијакосу играо као позајмљени играч из Андерлехта, а на крају сезоне, коју је Крагујевчанин одиграо перфектно у црвено-белом дресу, Грци су успели да га задрже у својим редовима уплатом од 2,3 милиона евра на рачун белгијског клуба.

Миливојевић је тада потписао четворогодишњи уговор са Олимпијакосом, а месец дана касније сусрео се са новим изазовом. Уколико би, хипотетички, Фенер наставио да га "јури", није немогуће да би у размаку од неколико недеља постао и члан трећег клуба из треће државе.

Иначе, Пареирин Фенер веома амбизиозно припрема се за наредну сезону у којој ће кроз квалификације покушати да се врати у Лигу шампиона. Клуб је недавно представио Луиса Нанија, којег је довео из Манчестер јунајтеда, а у току су преговори са истим клубом око још звучнијег појачања, Робина ван Персија!

Пре тога, жуто-плави, који су у финишу изузетно контроверзног првенства Турске остали без титуле која је завршила у витринама највећег ривала Галатасараја, ангажовали су Симона Кјера и Жозефа Де Соузу, а ослободили буџет растанком са ветеранима Дирком Кајтом, Емреом Белезоглуом и Пјером Вебом.

Од странаца, на азијској страни Истанбула ту су још Муса Сов, Симон Холмен, Дијего, Мирослав Штох, Раул Меирељеш, Бруно Алвеш, Михал Кадлец, Емануел Еменике, Фабијано, Абдулаје Ба, Фернандао и наш Милош Красић, који дуго већ не тренира са првим тимом.

Миливојевић (24) је у сезони 2013/14, после трансфера из Црвене звезде у Андерлехт вредног три милиона евра, био стандардан у првом делу сезоне, али је отприлике око Нове године пао у други план и готово да није играо целог пролећа, рачунајући и почетак сезоне 2014/15. Тада га је Олимпијакос, практично последњег дана прелазног рока, 31. августа 2014, узео на једногодишњу позајмицу и, испоставиће се, вратио га потпуно у живот – 36 утакмица и осам голова за Миливојевића у свим такмичењима.

Коментари / 0

Оставите коментар