Вимблдон: Ноле у два дана до 1/4-финала!

Новак Ђоковић пласирао се у четвртину финала Вимблдона, пошто је у мечу који је трајао два дана савладао Кевина Андресона после преокрета у пет сетова.

Тенис 07.07.2015 | 17:20
Вимблдон: Ноле у два дана до 1/4-финала!

Први тенисер света славио је против Јужноафриканца после велике борбе, успео је да неутралише 40 асова ривала, и на крају тријумфује – 6:7 (6), 6:7(6), 6:1, 6:4, 7:5.

Српски тенисер изгубио је прва два сета у тај-брејку, али је наредна два добио са 6:1, 6:4 и успео да се у потпуности врати у егал.

Новак је имао шансе и у прва два сета, али је био превише летаргичан, па је Андерсон стигао до капиталне предности. Српски тенисер је међутим играо све боље у наставку и успео је да изједначи на 2-2 у сетовима пре него што је сусрет прекинут због мрака.

Пети сет донео нам је очекиван старт, Јужноафриканац је наставио са изузетно сигурним сервисима, док Србин, и поред свог труда, није успевао да стигне ни до шансе за брејк. Имао је и Андерсон прилику да преломи дуел у своју корист, пошто је имао две шансе да ривалу одузме сервис, при вођству од 2:1, али је Ђоковић паметним сервисима успео да се извуће.

Чекао је Новак своју шансу, и дочекао је у једанаестом гему, иако је у неким тренуцима било видљиво да је фрустиран риваловим сервисима. Први поен узео је захваљујући одличном ритерну, уследила је дупла грешка Андерсона, а затим нови феноменалан ритерн за брејк и кључно вођство – 6:5.

Није добро почео Србин гем у ком је сервирао за четвртину финала, изгубио је прва два поена, а при том није успевао током целог његовог тока да убаци први сервис. Ипак, и овога пута је показао колико је ментално јак, паметним другим сервисима и прецизним ударцима 'шетао' је ривала, да би га на крају натерао изласком на мрежу да лоптицу пошаље у аут за велики тријумф.

Ипак, остаје нејасно због чега организатори меч нису пребацили на централни терен који има рефлекторе, као што су то урадили у суботу када су играли Монфис и Симон.
Најбољи спортиста света, који на теренима Ол Ингланд Клаба брани титулу, пласирао се у своје 25. узастопно Грен слем четвртфинале, у борби за полуфинале играће против Хрвата Марина Чилића, кога је савладао у свих 12 претходних дуела.

Ни нови дан на трећем Грен слему сезоне није почео како је планирано, Новак и Андерсон изашли су на загревање, али су убрзо морали назад у свлачионицу јер је почела да пада киша. Ипак, како је јавио наш извештач из Лондона, у року од десетак минута скинут је заштитни покривач са траве, па је меч на терену број један могао да почне.

Андерсон је наставио тамо где је стао у понедељак, у уводном гему је одсервирао три аса, стигао до свог укупно 35, и повео у одлучујућем сету. Уследио је експресан одговор Новака, такође је асом отворио свој сервис гем, а затим лагано стигао до изједначења – 1:1.

Сервис Јужноафриканца није јењавао, али је наш тенисер поправио ритерн у трећем гему и успео да стигне до изједначења. Међутим, за брејк лопту недостајало му је и мало среће, јер је после челенџа Андерсона лоптица ипак била на линији, па је затим рутински привео гем крају – 2:1.

Прву драму у петом сету видели смо већ у четвртом гему, када се Новак суочио са две везане брејк лопте, пошто је дозволио ривалу да преузме иницијативу у поенима. Ипак, задржао је смиреност, прву прилику за ривала неутралисао је сјајним серисом, док је другу Андерсон послао у аут – 2:2.

Није Андерсон превише жалио за пропуштеним шансама, остао је концентирсан и наставио одличним сервисима да мучи Новака. Додуше, Јужноафриканац је погодио невероватан број линија за кратко време, али је Ђоковић успео и овога пута да се извуче и стигне до новог изједначења – 3:3.

Ништа се значајно није променило ни у наредна два гема. Најпре је Андерсон у свом препознатљивом стилу стигао до предност, да би му Ђоковић одговорио на исти начин, без изгубљеног поена, за нови егал, а ситуација је остала непромењена и у следећа два сервис гема обојице тенисера – 5:5.

Чекао је Новак своју шансу, иако је у неким тренуцима било видљиво да је фрустиран риваловим сервисима. Први поен узео је захваљујући одличном ритерну, уследила је дупла сервис грешка Андерсона, а затим нови феноменалан ритерн за брејк и кључно вођство – 6:5.

Није добро почео Србин гем у ком је сервирао за четвртину финала, изгубио је прва два поена, а при том није успевао током целог његовог тока да убаци први сервис. Ипак, и овога пута је показао колико је ментално јак, паметним и прецизним ударцима је 'шетао' ривала, да би га на крају натерао изласком на мрежу да лоптицу пошаље у аут – 7:5.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роко ј.

07.07.2015 17:35

оле Ноле најтеже је прошло

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

07.07.2015 18:23

Врло,врло тежак противник.Сада се лакше дише.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ