Вимблдон: Ђоковић - Андерсон, прекид! Наставак сутра...

Меч осмине финала Вимблдона између Новака Ђоковића и Кевина Андерсона прекинут је због мрака на старту 5. сета и биће настављен у уторак.

Тенис 06.07.2015 | 22:20
Вимблдон: Ђоковић - Андерсон, прекид! Наставак сутра...

Српски тенисер изгубио је прва два сета у тај-брејку, али је наредна два добио са 6:1, 6:4 и изједначио је на 2-2.

Остаје нејасно због чега организатори меч нису пребалцили на централни терен који има рефлекторе, као што су то урадили у суботу када су играли Монфис и Симон.

Новак је имао шансе и у прва два сета, али је био превише летаргичан, па је Андерсон стигао до капиталне предности. Српски тенисер је међутим играо све боље у наставку и успео је да изједначи на 2-2 у сетовима.

Ђоковић је својим сервисом отворио меч и био веома сигуран на старту – винер, сервис винер и два аса били су довољни за први гем. Већ у другом се изборио за брејк шансу, после сјајних ритерна и једног невероватног поена у којем је неколико пута враћао смечеве Андерсона. Ипак, Јужноафриканац је добро одиграо на мрежи, а потом и одсервирао за 1:1.

Први проблеми јавили су се у трећем гему, када је Новак направио неколико грешака и после једне из форхенда поклонио ривалу две везане шансе за брејк. Прву је спасао агресивном игром и волејем на мрежи, док је код друге имао много среће јер је лоптица пала на саму линију. После два нова сервиса било је 2:1 за Ђоковића.

У наредних десетак минута није било превише узбуђења – обојица играча сигурно су сервирала, па је Андерсон изједначио на 3:3.

Следећих шест гемова није донело брејк, иако су оба играча имали полуприлике, па се после нешто више од 40 минута игре отишло у тај брејк – 6:6.

После размене мини брејкова на старту 13. гема играчи су били сигурни све до резултата 6:6. Ђоковић је пре тога одсервирао сервис винер, али је онда уследила дупла грешка за сет лопту Андерсона. Кевин је искористио погодивши ас за 1-0.

И почетком другог сета наставили су се проблеми за Ђоковића који никако није могао да се избори са сервисима Јужноафриканца. Андерсон је у четвртом гему после неколико сјајних поена стигао до две везане брејк шансе и другу је претворио у вођство од 3:1.

У следећем гему Новак је вратио брејк, сачекао је своју прилику и грешку Андерсона и смањио на 3:2. И поред враћеног брејка, Новак је био далеко од своје најбопље игре. Деловао је незадовољно на терену, а у 12. гему Андерсон је стигао до две одвојене брејк и сет лопте. Новак је обе спасао добрим сервисима и изборио се за тај-брејк.

Видело се да је српски тенисер незадовољан и понашањем публике која је славила сваку његову грешку и поен Андерсона. Од тог тренутка Ђоковић је заиграо много боље, повео је са 4:0 у тај-брејку, али се Андеерсон вратио и изједначио је на 5:5 сјајним волејом. Ђоковић је добио следећи поен и стигао је до сет лопте, али уследила су два сервиса Андерсона - 7:6. Српски тенисер у 14. поену је попустио и Андерсон је добио и други сет.

У трећем сету ствари су напокон дошле на своје место. Ђоковић је већ у другом гему направио брејк, а у наставку сета је доминантном игром смањио на 2:1. У шестом гему направио је нови брејк, а онда је лако одсервирао за 6:1.

Почетком четвртог сета виђена је велика борба, Новак је тешко добио уводни сервис гем, а у трећем гему је направио још један брејк. Андерсон је прву брејк шансу спасао, али код друге је Ђоковић одиграо сјајан ритерн - 2:1.

У наставку сета није било узбуђења. Ђоковић је играо све боље, лако је задржао своје сервисе и изборио је пети сет. Ипак, одлучујући сет биће одигран у уторак због мрака у Лондону.

Коментари / 0

Оставите коментар