Валенсија прави паклен тим!

Већ потрошено 100.000.000 евра, потписао и Бакали! Валенсија ће у годинама пред нама представљати јаку конкуренцију Реалу, Барселони и Атлетику.

Фудбал 07.07.2015 | 21:20
Валенсија прави паклен тим!

Видело се то већ ове сезоне. Оснажена финансијском ињекцијом Питера Лима Валенсија је ове сезоне стала на црту Атлетику и тек у самом финишу сезоне испустила директан пласман у Лигу шампиона. Реалу је у два меча препустила само бод. А тек ће следеће сезоне бити моћан ривал. У првих месец и кусур дана по завршетку сезоне Валенсија је на појачања потрошили 102.000.000 евра!

Истина, огромна већина је отишла на откупљивање уговора играча који су и прошле сезоне играли на Местаљи, али као позајмљени играчи. Манчестер Ситију је за Алвара Негреда исплаћено 30.000.000 евра колико и Бенфики за Родрига Морена. У Лисабон је отишло још толико за Андреа Гомеша и Жоаоа Кансела – по 15.000.000 европских новчаница, Санти Мина је стигао из Селте за 10.000.000 евра, клуб из Вига је ућарио још 2.000.000 евра за голмана Јоела Родригеза.

И као шлаг на торту данас је опрему Валенсије задужио још један ултраталентовани 19-годишњак. Закарија Бакали, одбегло дете ПСВ-а које сте можда заборавили само зато што је скрајнут када пошто није желео да продужи боравак у Ајнхдовену, потписао је шестогодишњи уговор који ће му по сезони доносити 1.000.000 евра.

Становници трећег највећег града у Шпанији, где сунце сија током целе године, а поморанџе расту по улицама, добили су још један разлог да се препусте благодетима лепог живота – моћан фудбалски клуб.

Јер поред већ опробане четворке која је и прошле сезоне носила игру Слепих мишева на Местаљи су стигла два изузетно атрактивна млада играча. Мина је са 17 година, девет месеци и 10 дана постао најмлађи стрелац Селте у првом рангу такмичења, а у сусрету са Рајом овог априла и најмлађи фудбалер који је у елити постигао четири гола на једном мечу! Стандардан је у омладинској репрезентацији Шпаније.

Шта тек рећи за Бакалија, који већ има деби и у А репрезентацији Белгије. У сезони 2013/2013 је са 17 година и 196 дана постао најмлађи стрелац хет-трика у холандској Ередивизији стога га је још прошлог лета ПСВ једва задржао упркос налетима мадридског Атлетика. Помињала се и Севиља, па Селтик... На крају се окористила Валенсија.

Када на сва ова имена додамо и Шкодрана Мустафија, Хозеа Гају, трећег врсног левог бека којег је Валенсија изнедрила после Ђордија Албе и Хуана Берната, Николаса Отамендија (истина, вероватно да ће он или Мустафи променити средину), Пака Алкасера, те капитена Данија Пареха јасно је да ће Нуњо Еспирито Санто и његов нови помоћник Фил Невил имати опасан тим на распоалгању.

Доскорашњи председник Амадео Салво, генерални директор Руфете и истакнути чланови управе Роберто Ајала и Ђоал Салванс су отишли из клуба. Критичари суперагента Жоржа Мендеша кажу због неслагања са његовим све већим утицајем у клубу. Нова председница клуба Чај Лај Хун тврди због породичних проблема, тачније болести Амадеовог оца. Навијачи су још опрезни. Али потези Лима могли би да му купе подршку навијача. Прошлог маја купио је 70,4 одсто акција Валенсије, на себе прихватио обавезу да исплати дуг од 420.000.000 евра, да финансира изградњу новог стадиона... И да купује појачања. Годину касније јасно је да Лим има озбиљне планове са Валенсијом.

Следећа мета наводно је 20-годишњи офанзивни везни Виторије Гимараеш Бернард Менсах. Наравно делом Мендешов играч. Трансфер би требало да кошта између 7.000.000 и 9.000.000 евра. Искусни Жулио Цезар или Артур Мораеш издвојени су као кандидати за новог голмана Слепих мишева, тражи се и штопер, па се помињу Шансел Мбемба из Андерлехта, па и много скупље мете у ликовима Езекијела Гараја или Елијакима Мангале. И опет – Мендешових играча.

Коментари / 0

Оставите коментар