Лукајић: Доминирати у БиХ и опстати у АБА лиги!

Тренер Игокее Жељко Лукајић након што је продужио сарадњу са шампионом Босне и Херцеговине предочио је циљеве клуба из Александровца.

Кошарка 07.07.2015 | 18:20
Лукајић: Доминирати у БиХ и опстати у АБА лиги!

Лукајић је недавно потписао нови двогодишњи уговорса "игосима" а у разговору за "Глас Српске" је истакао да је циљ предстојеће сезоне даља стабилизација куба и одбрана титуле у првенству БиХ.

"Прошле сезоне испунили смо циљеве опстанком у АБА лиги и освајањем два пехара у БиХ па и сљедеће желимо да наставимо са тим. Не заносимо се високим амбицијама и желимо да радимо на даљој стабилизацији клуба те створимо екипу која ће бити спој младости и искуства. Борићемо се за опстанак у Јадранској лиги те напасти оба трофеја у БиХ. Мораћемо боље да отворимо сезону него је то био случај прошле године и вјерујем да ћемо се до тада добро спремити", изјавио је Лукајић бањалучком листу.

Лукајић је додао да још не зна датум почетка припреме Александровчана.

"Још не знам када ћемо кренути са припремама мада би то требало да буде око 7. августа, али умногоме зависи од старта Јадранске лиге која се директно односи на нас. Сада смо у периоду када се бавимо неким другим, мало мањим кошаркашким стварима, и правимо концепте даљег рада".

Шеф струке Игокее није желио да говори о појачањима, али је нагласио да једино Ђорђе Милошевић има важећи уговор за наредну сезону.

"Никога званично нисмо довели и управа је у преговорима са играчима који су прошле сезоне били дио тима. Једино Ђорђе Милошевић има уговор за идућу сезону док остали немају и морамо прво да видимо ко ће од њих остати па да кренемо попуњавати екипу којој ћемо прикључити неколико чланова омладинског тима који ће се борити за уговор", нагласио је Лукајић.

По истеку сезоне капитен "игоса" Бранко Јоровић најавио је одлазак како би био ближе родном Чачку док се Брејди Хеслип вратио у Канаду.

"Кад се играчи одморе и кад прође љето можда се и предомисле јер се тада другачије размишља. Хеслип ће играти Љетњу НБА лигу у Фениксу, али ће се до одређеног датума морати изјаснити хоће ли продужити сарадњу са нама. Жељели бисмо да остане, али ћемо видјети у наредном периоду шта ће да буде".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пст

07.07.2015 16:36

Отјерат це те Баја. Како мозес доминирати у земљи које нема? Е Баја, Баја.

ОДГОВОРИТЕ