Андреа Пирло - хвала ти за све!

Феноменални везиста оставио на Тwиттеру опроштајну поруку навијачима Јувентуса и свима који су га подржавали. Дефинитивно се преселио у САД.

Фудбал 08.07.2015 | 23:40
Андреа Пирло - хвала ти за све!

Дилема није ни постојала, али је, ипак, од понедељка трансфер озваничен:

Андреа Пирло (36) нови је фудбалер Њујорк ситија!

Италијан је, дакле, после четири године напустио Јувентус и у смирај каријере први пут се одселио ван своје земље. Пре гиганта из Торина, био је играч Милана (2001-2011), Интера (1998-2001) и Бреше (1995-1998).

Нажалост, ипак је дошло време за Пирлов емотивни растанак са "Старом дамом" и опроштај од играња фудбала на највишем нивоу. У црно-белом дресу, минуле сезоне и четврти пут узастопно освојио титулу, али и наступио у финалу Лиге шампиона.

Навијачима Јувентуса, као и читавој организацији и својим фановима обратио се путем свог Тwиттер профила:

"Тешко је ове емоције преточити у речи. Посебно када су оне испреплетане са четири тако важне године мог живота. Само могу да кажем велико ХВАЛА свима који су били уз мене и подржавали ме у овој авантури", почео је Пирло.

У дресу Торинеза, један од најбољих везиста своје генерације освојио је и Куп Италије 2015, као и два национална Суперкупа.

"Тешко је ове емоције преточити у речи. Посебно када су оне испреплетане са четири тако важне године мог живота. Само могу да кажем велико ХВАЛА свима који су били уз мене и подржавали ме у овој авантури"

"Хвала клубу, Јувентусу, од председника (Андрее Ањелија), до сваког запосленог - понаособ. Хвала саиграчима, који су били уз мене у многим биткама, уз које сам доживео много осмеха и покоју сузу. Хвала свима, са свих страна, који су били уз мене чак и у оним мање лепим моментима"

"Хвала вам, од срца, свима!".

Данас, 6. јула 2015, потпуно је очекивана Пирлова одлука да се дефинитивно пресели у САД. Већ почетком јуна је наговештавано да ће му нови саиграчи бити Френк Лампард и Давид Виља. Крај финала Лиге шампиона и пораз од Барселоне дочекао је уплакан, у чему су многи такође (исправно) видели јасан наговештај растанка.

Завршавајући писмо навијачима, осврнуо се и на саму одлуку да оде.

"Није било лако преломити. Време је за почетак нове авантуре, али то не значу да ћу било када заборавити однос који сам имао према овим бојама".

За крај, написао је и клупско гесло - До краја!

"Фино алла фине, форза Јувентус!”, порука је Андрее Пирла.

Радост је била гледати га. Мајсторе, срећно!

Коментари / 0

Оставите коментар