Данци праве пиво од мокраће

Дански савет за агрикултуру и храну (ДАФЦ) и организатори највећег европског музичког фестивала ”Роскилде” замолили су посетиоце да донирају свој урин како би захваљујући њему произвели пиво.

Занимљивости 06.07.2015 | 06:48
Данци праве пиво од мокраће

У овом неуобичајеном пројекту планирано је да се од 100.000 људи сакупи око 25.000 литара урина који ће бити коришћен као ђубриво за пивски јечам.

“Циљ овог пројекта је мењање друштвене свести о смећу. Уместо као терет, желимо да други почну да га посматрају као вредан ресурс”, изјавио је Лиф Нилсен, портпарол ДАФЦ-а.

“Сва ова количина урина који су људи данас ослободили имала би негативан утицај на околину и канализацију. Уместо тога, урин смо претворили у вредан ресурс који ће бити користан”, закључио је Нилсен.

Учесницима пројекта пиво створено помоћу њуховог сопственог урина биће послужено до 2017. године.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уропхагиа

06.07.2015 20:31

САД војска је развила користење урина као алтернативу за воду. Свој зенит пројекат дозивљава у Ираку. Кога интересује погледати у УС Армy Фиелд Мануал ФМ 21-76 "Сурвивал". Потом урин пију импотентни и фундаментални протестанти због 'динк wатер фром yоур оwн цистерн' у њиховој Библији. Ја се дрзим минералне воде.

ОДГОВОРИТЕ