Вимблдон: Хероина дана - Јелена Јанковић!

Јелена Јанковић изашла је на Централни терен Вимблдона са чврстом намером да сруши актуелну шампионку Петру Квитову.

Тенис 05.07.2015 | 16:00
Вимблдон: Хероина дана - Јелена Јанковић!

То је показала већ у првом гему када се изборила за брејк шансу, али је Чехиња спасла агресивном игром, а онда и казнила Српкињу нешто касније.

При резултату 2:1 направила је брејк и онда без већих проблема стечену предност задржала до самог краја сета. После неких 35-40 минута сусрета на семафору је писало 6:3, 3:1 за Квитову и сви су се већ помирили са поразом.

Сви, сем једне особе. Сви сем Јелене Јанковић.

30-годишња девојка из Београда полако враћала ритам, почела је боље да се креће и угрожава сервисе противнице. Одлично је ритернирала и вратила се на 4:4, а онда се Квитова додатно унервозила. Више је грешила, што јој је коштало сета у 12. гему.

У одлучујућем делу игре некада прва играчица планете била је боља – сервирала је изврсно, али је можда још боље враћала сервис ривалке. Тај сегмент игре јој је и донео тријумф јер је у последњем гему, на 30:30 два пута сјајно ритернирала за велику победу после скоро два сата игре.

“Не могу да престанем да се смејем, заиста сам срећна. Велика победа за мене, на Централном терену против двоструке шампионке. Драго ми је што сам успела да останем јака и позитивна на подлози која није моја омиљена – била сам мирна када сам заостајала сет и брејк“, рекла је Јелена.

Јанковићева је пре неколико година освојила Вимблдон у миксу, али у синглу никада није тријумфовала на Грен слему. Укупно 18 недеља провела је на првом месту WТА листе, а сада је подсетила на игру која је до тог успеха довела.

Ни у једном тренутку говор тела није био погрешан, већ је ЈЈ увек била фокусирана на сваки следећи поен. Није дозволила да јој грешке ремете концентрацију и то се на крају исплатило. Такође, осим почетног ударца, и основни ударци функционисали су сјајно. Препознатљивим бекхендима често је градила квалитетне поене и, када јој околности дозволе, завршавала их винерима. На крају их је имала 13, али уз само 11 грешака.

Комбинација мирноће, менталне стабилности и лавовске борбености довели су је до друге недеље турнира, иако је у неколико наврата била у тешкој ситуацији.

“Када сам освојила други сет, знала сам да могу да победим. Борила сам се, била сам вртло храбра на крају и успела сам. Невероватно“.

На конференцији за штампу истакла је да и даље може да се врати на ниво са краја претходне и почетка ове деценије.

“Ако сам здрава и могу максимално да радим на дневном нивоу, онда је све лакше. Искрено, сада нисам на нивоу на којем желим,пре свега физички – морам да будем јача и брже, али нисам успела најбоље да се спремим због повреда. Биће ми потребно неко време да дођем до нивоа који желим. Видећемо, мислим да могу да се вратим на највиши ниво. Нисам стара, још сам млада у срцу и изгледам прилично добро, тако да ’зашто да не“, закључила је Јелена.

Јелена најбоље познаје своје тело и није немогуће да се њене прогнозе остваре. Нама остаје само да се надамо да ће тако и бити, и да ћемо ускоро гледати Јелену у пуном сјају.

Коментари / 0

Оставите коментар