Видео: Човјек који је за годину дана промашио СВЕ!

Мундијал, Копа Америка, Лига шампиона, Лига Европе...! Гонзало Игуаин је до прошлог лета важио за хаубицу која терорише противничке голмане.

Фудбал 07.07.2015 | 22:40
Видео: Човјек који је за годину дана промашио СВЕ!

Када је играо у Реалу важио је за бољег голгетера од Карима Бенземе. Редовније је користио шансе, мање промашивао од Француза и многи су били склони мишљењу да је Реал погрешио када је одлучио да прода Гонзала Игуаина, уместо Карима Бенземе.

Откако је напустио Реал и преселио се у Наполи, каријера Гоназала Игуаина је кренула силазном путањом. У последњих годину дана је постао познатији по промашајима него по головима. И то у најважнијим мечевима клуба и рерпезентације.

Почело је прошлог лета у финалу Мундијала против Немачке. Игуаин је имао колосалну шансу да погоди мрежу Панцера. Изаашао је сам испред Нојера, али је прерано и траљаво шутирао. Тај меч ће поред пораза памтити и по поништеном голу због офсајда, али и старту Мануела Нојера.

Муке су се наставиле у Наполију. Поготово није имао среће са пеналима, па је самим тим неразумљива одлука Тате Мартина да га стави на листу извођача. Игуаин је у финишу сезоне када су Наполитанци јурили пласман у Лигу шампиона промашио важан пенал против Милана, али је имао среће у наставку и Наполи је сломио отпор Росонера.

Убрзо потом се испромашивао и у полуфиналу Лиге Европе против украјинског Дњепра. Његови промашаји су скупо коштали Наполи. И на крају је стигао меч сезоне против Лација. Наполитанци су у последњем колу Серије А дочекали Лацијале, а победа им је гарантовала треће место и пласман у квалификације за Лигу шампиона. Кренуло је наопако, пошто је Лацио у првом полувремену стигао до вођства од 2:0. Ипак, Наполитанци су другом делу заиграли фуриозно и Игуаин је са два гола до 64. минута распалио Сан Паоло. У 76. минуту је имао шансу да постане апсолутни херој. Додсуђен је пенал за Наполи, Пипита је шутирао за победу и врло вероватно пласман у Лигу шампиона, али је послао лопту преко гола и сасекао крила Наполију који је на крају поражен са 2:4.

На крају је дошло и финале Копа Америка. Добио је шансу са клупе пре Тевеза, имао велику прилику у 92. минуту да забоде нож уз срце Чилеа, али је промашио. Потом је и у пенал серији послао лопту преко гола и најавио пораз Аргентине.

Кошмарних годину дана за Гонзала Игуаина...

Коментари / 0

Оставите коментар