Резолуција појачала разлике и тешке емоције

Премијер Србије Александар Вучић каже у ексклузивном интервјуу за РТС да ће, уколико се резолуција о Сребреници изгласа пред Саветом безбедности, а Русија не стави вето, Република Српска знати да има само Србију, а наша земља да у тешким тренуцима може да се ослони само на себе.

Србија 05.07.2015 | 19:55
Резолуција појачала разлике и тешке емоције

Председник Владе Србије Александар Вучић истиче да не може да се предвиди исход консултација између Велике Британије и Руске Федерације.

"Ако резолуција не буде изгласана – добро је, а ако буде изгласана, добро је јер ћемо знати да Република Српска увек и једино може да се ослони на Србију и да и ми имамо много пријатеља, али да у тешким ситуацијама можемо само на себе да рачунамо, на свој народ и ни на ког више", рекао је Вучић за РТС.

"Ако се резолуција изгласа, а Русија не стави вето знаћемо да морамо да радимо још више, још напорније да бисмо били снажнији, јачи и да бисмо могли своје интересе у будућности да штитимо", каже премијер Србије.

"Није то стравична трагедија. То свакако није добра, лака и лепа вест, могу и да објасним зашто. Али, у сваком случају, живот се наставља, а ми гледамо да у том животу будемо што успешнији. Сваки наш успех, посебно у економији је велика победа и омогућавање другачијем приступу у будућности", рекао је Вучић.

Аргумент Велике Британије је да ће резолуција допринети помирењу и стабилизацији прилика у региону. Српски премијер се са тим не слаже.

"Имамо само једно веома лако питање за састављаче те резолуције и ако добијем позитиван договор, Србија ће променити свој став. Тражимо од британске владе да нам покаже двоје људи које су помирили овом резолуцијом. Не тражимо народе, већ да нам доведу двоје људи које су помирили нацртом резолуције. Не постоји тако нешто. Само су продубили разлике, пробудили тешке емоције у региону и нису они о томе ни бринули", истакао је Вучић.

Вучић каже да су они бринули само о правној квалификацији дела, док он о томе није говорио – нити је нешто потврђивао, нити негирао.

"Србија све време говори о жртвама, Србија говори о томе како морамо да одамо поштовање муслиманским, бошњачким жртвама, баш као што их одајемо и српским. И у томе јесте величина нашег народа – ми говоримо о људима и о њиховим судбинама, а они нам све време, лажно причајући о судбинама људи, говоре о правној квалификацији дела да бисмо имали правне и политичке последице. То је суштина свега", закључује предсједник Владе Србије Александар Вучић.

Извор: РТС

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

искрено

05.07.2015 12:01

Требао си тада радити на томе да се ти злоцини не десе а не подзавати.Сад је касно,сто је било,било је.Мозда, да су Срби сами то, без притисака са стране осудили и казнили ,вјероватно би последице биле мање.Нисам Србин и не радујем се овоме,морамо се сви у оци погледати и сами ово све постено ријесити ако мислимо на будуцност насе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

05.07.2015 12:03

Ватикан нас замајава са резолуцијом ВБ о Сребреници! У питању је спиновање све док не изумремо као мамути. Србија је логор смрти. Ништа не ради. Нема производње, а без ње нема нам опстанка! Ватикан нас кљука само са кредитима ватиканских дилера: ММФ И Светске банке. Вучића је УДБА довела на власт да нас биолошки и територијално уништи. Вучић ни један дан радног стажа нема, нема никаву професију, нема никаво занимање. Вучић је кадар ЦИА и Ватикана. Морамо укинути Декретом католички модел власти?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Раде

05.07.2015 15:02

Имас ли ти ста друго у глави него Ватицаан. Ако не нетруцкај глупости мајке ти.

Name

револутион

05.07.2015 12:42

Да само не Буде ратова,јер бит цемо на нивоу малајзије послије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

05.07.2015 12:50

Па ста си оцекивао ,Рат није игра на мале, па да правна квалификација није битна, то си требао размисљати 92

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бриган

05.07.2015 12:53

Ма ја се само бојим сто смо се ми толико успаницили од те резолуције, а они тамо у Федерацији хладни ко сприцер. Нико нас ни не коментарисе. То није добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

05.07.2015 14:28

Овај је паметан,сути не лупа ко додиг.зна да се писе црно србима у тој резолуцији и сути,не помазе да кука,мудро.конта једино русија мозе ставити вето на резолуцију да се не усвоји,али сто казе вук драсковиц просто сумња у то.николиц ,пази моли,моли,моли Путина да стави вето.јад и цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре

05.07.2015 15:36

Вучићу смешан си ко цртани филм. Резолуцију подноси твој саветник Блер кога ти плаћаш српским парама. А сад тражиш од Русије да уложи вето. Коме бре бацаш прашину у очи. Запад те је и довео да растуриш Србију. И већ си потрошен. Зар си заборавио како су те дочекали у Америци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

05.07.2015 19:17

Ово је све лицемјерно , Вуцицу смкесан си. Геноцид смо признали и ста је сад спорно?? Сто писе несто сто смо признали? Ај бјези..

ОДГОВОРИТЕ