НБА: Ау, какво појачање за Сан Антонио!

Грег Попович и његови преговарачи Тим Данкан, Тони Паркер и Кави Ленард, успели су да убеде Ламаркуса Олдриџа да одбије Финикс Сансе у последњи час и потпише за њихов клуб.

Кошарка 06.07.2015 | 09:20
НБА: Ау, какво појачање за Сан Антонио!

Феноменални Ламаркус Олдриџ, можда и прва звезда међу слободним агентима овог лета, изабрао је Сан Антонио Спарсе!

"Дабл-дабл" машина Портланд Трејлблејерса, након преговора са франшизом која га је узела од Чикаго Булса одмах после драфта 2006. године, као другог пика, разговарао је и са Финикс Сансима, Лос Анђелес Лејкерсима, Хјустон Рокетсима, Далас Мевериксима и Торонто Репторсима.

На крају, према извештајима који стижу из САД, двоумио се између Финикса и Сан Антонија и прихватио, наводно, да уочи 30. рођендана 19. јула, потпише четворогодишњи уговор са екипом Грега Поповича према којем ће зарадити 80 милиона долара.

Нема дилеме да је Попович био важан фактор у преговорима и то у тренутку када је легендарни Тим Данкан близу одлуке да одигра још једну сезону и, вероватно, уведе Олдриџа у систем звани Спарси, систем који је под Поповичевим вођством освојио шест шампионских титула у периоду од 1999. до данас.

Само су Лејкерси, са седам титула, били успешнији од Спарса у том периоду.

Олдриџов уговор садржаће опцију о "изласку" после три сезоне.

Yахоо спортс пише да је у разговорима са Олдриџом учествовао не само Попович, већ и трио првотимаца Данкан, Тони Паркер и Кави Ленард, који су летели у Лос Анђелес како би убедили крилног центра Портланда да изабере Тексас после Орегона.

Пре "дила" са Олдриџом, Спарси су потписали четворогодишњи уговор са Данијем Грином на 45 милиона евра и ослободили простор у "селари кепу" трејдовањем Тијага Сплитера у Атланта Хоксе.

Спарси сада, свесни да ће 39-годишњи Данкан имати лимитирану минутажу наредне сезоне, желе под обруче да доведу и ветерана из Индијана Пејсерса, 34-годишњег Дејвида Веста. Новац не могу да му понуде, тачније играо би за ветерански минималац, али оно што Попович жели да да великом раднику је прилика да се бори за трофеј.

Олдриџ је био "Ол-стар" играч у свакој од претходне четири сезоне, а ове је уврштен у другу петорку лиге с просеком каријере од 23,4 поена и 10,2 скока по утакмици.

Импресивно!

Коментари / 0

Оставите коментар