Вимблдон - Јелена: Увијек вјерујем у себе!

Јелена Јанковић била је пресрећна после тријумфа над Петром Квитовом (3:6, 5:7, 6:4) и изјавила је да је остала мирна када је заостајала сет и брејк.

Тенис 05.07.2015 | 23:00
Вимблдон - Јелена: Увијек вјерујем у себе!

“Не могу да престанем да се смејем, заиста сам срећна. Велика победа за мене, на Централном терену против двоструке шампионке. Драго ми је што сам успела да останем јака и позитивна на подлози која није моја омиљена – била сам мирна када сам заостајала сет и брејк“, рекла је Јелена.

“Када сам освојила други сет, знала сам да могу да победим. Борила сам се, била сам вртло храбра на крају и успела сам. Невероватно“, додала је Јанковићева.

До средине другог сета чинило се да Квитова контролише меч, али је онда Јелена постала сигурнија.

“У првом сету је била боља, слала је дубоке и јаке лоптице, није било много дугих размена и имала сам потешкоћа само да останем у поену. Све се дешавало пребрзо, није било ритма. Како је меч одмицао, осећала сам се боље и кретала сам се боље, поправила сам тајминг и слала сам дуге лоптице. Одлично сам и сервирала, што је много помогло. У трећем сету је било питање ко ће дуже да издржи, тада је концентрација нарочито важна. Била сам боља у завршници, а имала сам мало и среће“, објаснила је српска тенисерка.

На констатацију новинара да је у врху по броју асова, Јанковићева је одговорила кроз смех:

“Је л’ то стварно? Неко ми је рекао, да. Не размишљам о асовима, већ само о томе да погађам места која желим и да чувам сервис. Можда мој сервис није тако брз као код неких девојака, али је ефектан ако погађам своје тачке. Сада ми је први сервис функционисао, доста лако сам чувала своје гемове и Петри је било тешко да ме нападне“.

Јанковићева је рекла да увек верује у себе, чак и када јој не иде најбоље, и додала је:

“Ако сам здрава и могу максимално да радим на дневном нивоу, онда је све лакше. Искрено, сада нисам на нивоу на којем желим,пре свега физички – морам да будем јача и брже, али нисам успела најбоље да се спремим због повреда. Биће ми потребно неко време да дођем до нивоа који желим. Видећемо, мислим да могу да се вратим на највиши ниво. Нисам стара, још сам млада у срцу и изгледам прилично добро, тако да ’зашто да не“, закључила је Јелена уз смех.

Коментари / 0

Оставите коментар