Вимблдон, 6. дан - преглед...

Канађанин Васек Поспишил наредни је противник нашег Виктора Троицког, после победе над домаћим играчем Џејмсом Вордом. Српски тенисер Ненад Зимоњић и Аустралијанка Јармила Гајдошова пласирали су се у осмину финла Вимблдона у конкуренцији мешовитих дублова. Британски тенисер Енди Мари пласирао се у четврто коло Вимблдона пошто је био јачи од повреде и расположеног Андреаса Сепија.

Тенис 05.07.2015 | 13:20
Вимблдон, 6. дан - преглед...

Поспишил је савладао Ворда после велике борбе у пет сетова резултатом 6:4, 3:6, 2:6, 6:3, 8:6.

25-годишњи момак из Вернона остварио је најбољи резултат на Грен слемовима пласманом у осмину финала Вимблдона.

“Био је ово веома тежак меч. Први пут сам се пласирао у четврто коло на Грен слемовима и веома сам срећан. Покушавао сам да се држим на терену и чекам своје прилике, много сам срећан што сам прошао”, рекао је Поспишил после меча.

Тамо га чека Троицки који је у четири сета победио Дастина Брауна, ‘џелата’ Рафаела Надала. Троицки и Поспишил никада се до сада нису састајали.

Зимоњић и Гајдошова су победили америчко-француску комбинацију Боб Брајан/Каролин Гарсија са 3:6, 6:3, 9:7.

Зимоњић и Гајдошова су после сат и 42 минута успели да елиминишу четврте носиоце на турниру.

Њихови противници у наредном колу биће победници меча Флорин Мергеа (Румунија)/Михалеа Крајчек (Холандија) - Роберт Линдштед (Ссведска)/Анабел Медина Геригес (Сспанија).

Раније Зимоњић се заједно са Пољаком Марцином Матковским пласирао у осмину финала у конкуренцији мушких дублова, пошто су после три сата и 15 минута победили британско-француску комбинацију Доминик Инглот/Роже Едуар Вазелан са 6:7 (4:7), 2:6, 7:6 (7:3), 6:4, 6:3.

Мари је победио Сепија резултатом 6:2, 6:2, 1:6, 6:1, после нешто више од два сата игре.

Највећа нада домаћина играће у борби за четвртфинале против Хрвата Ива Карловића који је у четири сета елиминисао Жо-Вилфреда Цонгу.

Мари је одиграо сјајна прва два сета која је добио по 6:2, потпуно искористивши индиспонираност ривала у првих сат времена игре.

Почетком трећег сета Сепи је затражио медицински тајм аут, после којег се Енди потпуно охладио и почео да греши. Врло брзо два пута је испустио свој сервис и Италијан је смањио на 2-1 у сетовима.

Тада је Мари осетио болове у десном рамену, због чега је позвао физиотерапеута, пошто је претходно изгубио брејк у уводном гему четвртог сета.

После указане помоћи као да се на терену појавио нови тенисер – Британац је трчао са једне на другу страну, стизао сваку лопту и потпуно подигао публику на ноге. Везао је шест гемова што му је омогућило победу, а после паузе изгубио је само осам поена.

“Начин на који сам завршио меч је начин на који желим да играм до краја турнира. Није пријатно када човек од 90 килограма лежи на вама, али је помогло”, описао је Мари третман повреде.

Чех Томаш Бердих такође је прошао даље, победом над Паблом Андухаром са 4:6, 6:0, 6:3, 7:6 (7-3). Његов противник у следећој рунди биће Жил Симон који је у француском дербију, одиграном на два стадиона, савладао Гаела Монфиса са 3:6, 6:3, 7:6 (8-6), 2:6, 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар