Масовна крађа житарица на Дунаву

На пловним путевима Србије појавила се пиратерија, односно масовна крађа житарица, најчешће кукуруза, тврди директор удружења “Жита Србије” Вукосав Саковић.

Србија 05.07.2015 | 11:58
Масовна крађа житарица на Дунаву

Директор удружења "Жита Србије" Вукосав Саковић рекао је у изјави за агенцију Тањуг да се више од 80 одсто робе углавном извози Дунавом и да је крађа житарица појава карактеристична највише за српску робу.Упозорава да то нарушава углед не само домаћих извозника, већ пре свега Републике Србије, која је познати извозник пољопривредних производа.

"Како чујемо од страних компанија које нам се редовно обраћају и траже да заштитимо њихове интересе овде, ми полако постајемо европска 'црна тачка' на тим водним путевима, а то не смемо дозволити не само због извоза, већ и због угледа земље", наводи Саковић.

"Мањак који је проузрокован крађом код нас прелазе један одсто", истиче Саковић, који каже да то можда не "звучи страшно", али да је много ако се ради на пример о испоруци 2,5 милиона тона робе.Саковић закључује да је то проблем којим би пре свега Министарство унутрашњих послова требало да се озбиљно позабави и да ту појаву "сасече у корену".

Коментари / 0

Оставите коментар