Вимблдон - Троицки: Могу до четвртфинала!

Виктор Троицки каже да је успео да се избори са необичном игром Дастина Брауна и да се заслужено пласирао у осмину финала Вимблдона.

Тенис 05.07.2015 | 13:40
Вимблдон - Троицки: Могу до четвртфинала!

“Постојала су два кључа у овом мечу – сервис и ритерн. У оба та аспекта био сам добар и то ми је донело победу. Очекивао сам неочекивано од њега – некада се играо мноме, можда је изгледало и смешно понекад, али ја сам био константнији, створио сам много више шанси и заслужио сам тријумф“, рекао је Троицки.

“Он је вероватно најнепредвидљивији ривал којег сам имао – има снажан сервис, а на мрежи увек игра дроп шот или нешто необично. Такође и са основне линије, никада не знаш у ком ће тренутку баш јако да удари. Његова игра још је ефектнија на трави“, додао је српски тенисер.

Троицки је четврти пут у каријери у осмини финала – два пута на Ролан Гаросу и једном на Вимблдону, 2012. године. Сада ће му ривали

“Да, тада сам изгубио од Нолета, он је играо сјајно тада. Мислим да ове године играм много боље на трави и да имам веће шансе против следећег ривала“, рекао је Троицки, који ће у наредној рунди играти са Васеком Поспишилом или Џејмсом Вордом.

“Од Ворда сам изгубио прошле године у Шангају, тада нисам играо баш најбоље, док се са Поспишилом нисам састајао, мада смо тренирали неколико пута заједно. Различити су типови играча – Поспишил има добар сервис, као и ритерн, волеје одиграва сјајно и бекхенд му је омиљени ударац. Он игра агресивно, док је Ворд супротност, игра добро на трави, али углавном држи лоптицу у игри, није превише офанзиван“.

Коментари / 0

Оставите коментар