Отпустио званичнике који "не раде ништа"

Бивши грузијски предсједник Михаил Сакашвили, који је од маја гувернер Одесе у Украјини, отпустио је 20 званичника администрације јер „нису радили ништа".

Свијет 04.07.2015 | 18:00
Отпустио званичнике који "не раде ништа"

Након што је саслушао извјештаје о раду за 2014. начелника двије агенција - агенције за интерну контролу и сарадњу са агенцијама за спровођење реда и агенције за превенцију и борбу против корупције, Сакашвили је рекао да нису радили ништа и наложио отпуштање свих запослених, пренио је ТАСС.

"Отпуштени сте јер нисте радили ништа. Људи се жале на подмићивања и изнуде. У међувремену, ви кажете да је све у реду и нико није кажњен. Ми се ослањамо на јавност. Наћићемо искусне ревизоре, рачуновође и стручњаке, који ће се позабавити овим питањима уместо немарних бирократа", пренијели су локални медији изјаву Сакашвилија.

Сакашвили је обећао да ће пронаћи изворе финансирања како би се платили јавни активисти за напоре које улажу, као и да ће им доделити одговарајућа овлашћења.

Ово није прво јавно отпуштање званичника у Одеси током протеклог мјесеца.

Новоименовани шеф полиције Георгиј Лорткипанидзе саопштио је прошле седмице да ће замијенити комплетно командно особље у року од неколико дана.

Украјински предсједник Петро Порошенко именовао је 30. маја Сакашвилија за гувернера стратешки значајне области Одеса.

Бивши грузијски предсједник од фебруара ради као савјетник Порошенка и додељено му је украјинско држављанство непосредно прије именовања.

Сакашвили (46) је био предсједник Грузије од 2004. до 2013, а био је мета критика опозиције због ауторитарног поступања.

Од окончања предсједничког мандата налази се у егзилу у САД.

У земљи се у међувремену суочава са бројим оптужбама проистеклим из времена док се налазио на власти, укључујући оптужбе за корупцију.

Канцеларија тужиоца терети га за обрачун са демонстрантима, проневјеру око 5,1 милион долара и ковање плана за убиство, а суд у Тбилисију издао је налог за његово хапшење.

У септембру, суд је замрзао Сакашвилију и члановима његове породице банковне рачуне и имовину.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цни

05.07.2015 07:00

Фа ј овај несто вриједиио остс би у својој земљи!

ОДГОВОРИТЕ