Матић прича о првом мандату у Челсију...

Било ми је довољно само да тренирам са легендама какве су Балак и Лампард! "Сви тренери су ми рекли да знам да играм фудбал – био сам технички добро поткован, али био сам млад, јако млад", рекао је српски репрезентативац.

Фудбал 06.07.2015 | 08:40
Матић прича о првом мандату у Челсију...

Огроман пут прешао је Немања Матић како би постао оно што је данас - најважнија карика у Челсију и играч од којег много тога зависи!

Од талентованог, дугоногог момка, који није добио праву шансу на Стамфорд Бриџу, преко позајмице у Витесеу, до епитета „кусура“ у трансферу Давида Луиза из Бенфике. У међувремену Немања Матић је израстао у првокласног везисту, снажног, окретног, спретног с лоптом, у офанзиви плејмејкер, на другој страни „сила“ коју нико не може да прође.

Зато су Плавци морали да полижу ране и у Лондон врате изгубљеног сина, што се испоставило као пун погодак за шампиона Енглеске.

У интервјуу за клупски сајт Матић је говорио баш о свом првом мандату, где је био у сенци асова какви су Френк Лампард, Михаел Балак, Мајкл Есијен...
„Када дођете у Челси онда знате да сте на врху, а ако се нађете на терену, знате да играте са најбољим играчима света. То је посебан осећај, а још лепше је било када сам се вратио, после година у Витесеу и Бенфики. Осетио сам чари играња фудбала на врхунском нивоу и било ми је лакше“, рекао је Матић и наставио:
„Из свог првог искуства научио сам много тога – било ми је довољно само да тренирам са легендама какве су Лампард, Балак, Есијен... И већ тако сам научио много тога. Тада сам био јако млад, а уз то сам претрпео и тешку повреду (пет месеци био ван терена прим. аут.), а саиграчи су много тога урадили како би ми помогли“.

Српски репрезентативац открио је и шта је то морао да поправи у игри како би постао бољи.
„Сви тренери су ми рекли да знам да играм фудбал – био сам технички добро поткован, али био сам млад, јако млад. Знао сам да сам морао да поправим физичке особине и да постанем јачи, зато сам радио много на томе. То је јако важан део моје игре зато што играчи на мојој позицији морају да буду јаки и спретни. Премијер лига је јака, физички најјача и сматрам да сам много напредовао у том смеру откад сам се вратио“.

Коментари / 0

Оставите коментар