Дивно! Новак испунио жељу болесној Јапанки...

Новак Ђоковић је још једном показао да је цар - послаће потписани дрес тешко болесној девојци из Јапана, којој је то била највећа жеља.

Тенис 04.07.2015 | 23:00
Дивно! Новак испунио жељу болесној Јапанки...

Новак Ђоковић је још једном показао да је велики. Да је човек.

Свет је потресла прича 19-годишње Јапанке Томоке Сумитањи, оболеле од панцитопеније, неизлечивог имунолошког обољења, а којој је једина жеља била да добије потписан дрес најбољег тенисера света.

РТС преноси да је Амбасада Србије у Токију успела да ступи у контакт са сарадницима Новака Ђоковића и они су пренели да је најбољи тенисер света одвојио и потписао дрес за младу Јапанк и да ће јој тај драгоцени сувенир бити послат директно.

Та вест већ је стигла до Томоке. Њен ујак Шигеки у разговору са новинаром РТС-а изразио је захвалност Новаку и његовом тиму, амбасади Србије и Јавном сервиру за помоћ.

"Томока се расплакала када сам јој саопштио ту вест, а са њом, заплакали смо и ја и медицинске сестре. Свима нам се чини да јој се боја вратила у образе. Рекла је да ће се одсад борити највише што може да би бар дошла у стање да може да прима посете и лично се захвали људима из Србије који су јој помогли", рекао је Шигеки Сумитањи.

Јапанка је у цунамију 2011. године остала без оба родитеља, а од тада се о њој стара ујак.

Док је живела са ујаком у Токију, у њој се пробудила жеља да види Новакове мечеве уживо, а пошто он никако није долазио на АТП турнир у Токију, одлучила је да почне да ради како би зарадила за авионску карту и погледала његове наступе на Ролан Гаросу или Вимблдону.

Међутим, управо у време када је прикупила новац и почела да планира пут у Европу, Томока је оболела од панцитопеније, неизлечивог имунолошког обољења у којем број белих и црвених крвних зрнаца драстично опада и смрт наступа најчешће као последица унутрашњог крварења.

У тој борби, међутим, у њој се родио нови сан. Једини који сада има. Да у своје руке узме дрес и рекет које је користио Новак.

Браво, Новаче! Издржи Томоке!

Коментари / 0

Оставите коментар