Крунић: Ово ми је школа, сањам Олимпијске игре!

Александра Крунић испала је у трећем колу Вимблдона од Венус Вилијамс, али је задовољна својим наступом на трећем Грен слем турниру у сезони.

Тенис 06.07.2015 | 10:00
Крунић: Ово ми је школа, сањам Олимпијске игре!

“Нисам очекивала победу, мада нисам наравмо изашла на терен да бих само скупљала гемове. Ипак, има још много ствари на којима треба да радим, још сам нова на том нивоу и у том темпу игре, тако да је нормално ово што се десило. Све у свему, добар турнир и добра сезона на трави, с обзиром на то да претходно нисам добила ниједан меч на трави“.

Крунићева је наспрам себе имала петоструку шампионку Вимблдона.

“Није било страхопоштовања. Очекивала сам можда тако нешто, али била сам скроз опуштена од првог поена. Некада сам очекивала јаче ударце него што су били – када ме ’избомбардује’ неколико поена и онда после тога добијем краћу лопту, ја не знам како да повучем, будем још сам у грчу да треба да се браним. Било је ово добро искуство за мене, још неколико оваквих мечева и биће ми много лакше“.

На питање шта је потребно да поправи како би могла да игра са најбољима, Александра је одговорила:

“Недостаје ми искуство играња са оваквим тенисеркама. Сада нпр. знам шта да очекујем од Венус када се следећи пут сретнемо, боже здравља. Треба ми снаге и концентрације да држим висок ниво игре цео меч – ја се дигнем на неколико гемова, али врхунске играчице то чине константно. Морам да прођем кроз ову школу“.

Александра каже да јој је циљ да до краја сезоне уђе у Топ 50.

“Сада ћу се неколико дана одморити, а онда ми следе два турнира на шљаци – Букурешт и Бад Гаштајн. Онда кућа, па америчка турнеја од пет турнира. Циљ ми је да сам здрава и да уђем у Топ 50 како бих се квалификовала за Олимпијске игре. Сан ми је да учествујем на ОИ“, закључила је Крунићева.

Коментари / 0

Оставите коментар