Вимблдон: Венус јача од Крунићеве; слиједи сестрински дерби!

Српска тенисерка Александра Крунић изгубила је од Венус Вилијамс са 6:3, 6:2, у трећем колу Вимблдона. Серена Вилијамс била је на рубу пораза, али је успела да се пласира у осмину финала Вимблдона.

Тенис 04.07.2015 | 12:40
Вимблдон: Венус јача од Крунићеве; слиједи сестрински дерби!

Крунићева није могла да се озбиљније супротстави петострукој шампионки Вимблдона у њиховом првом међусобном окршају.

До резултата 3:3 у првом сету Александра се одлично држала, али је од тог тренутка искусна 35-годишња Американка направила велику серију од седам узастопних гемова којом је и решила меч.

Ипак, Крунићева ће свакако бити задовољна урађеним на Вимблдону, пошто ће од понедељка бити 67. играчица света.

Венус је почела меч сигурним сервисима и већ у другом гему је пробала да направи брејк. Александра је остала смирена, добила је уводни гем и мало се опустила.

Ипак, српска тенисерка није успевала да угрози сервис Американке, а у осмом гему се први пут суочила са брејк лоптама. Прве две је успела да неутралише, али код треће је погрешила - 5:3.

Имала је Александра прилику да се врати у следећем гему, изборила се за две везане брејк шансе, али је Венус успела да се извуче из тешке ситуације и добије први сет са 6:3.

Већ на старту другог сета Венус је направила нови брејк и у потпуности преузела контролу. До краја меча Американка није имала проблема, уз два брејка је мирно привела меч крају - 6:2.

Американка је у трећем колу савладала домаћу такмичарку Хедер Вотсон са 2-1, по сетовима 6:2, 4:6, 7:5.

Ништа после првог сета није наговештавало драму, али се сјајна Вотсон уз помоћ велике подршке публике побринула за то.

У другом сету је од 3:4 добила шест везаних гемова и имала је великих 3:0 уз два брека предности у трећем сету. Вилијамсова се брзо вратила, добила је четири узастопна гема, али је уследио нови преокрет.

Хедер Вотсон имала је вођство од 5:4, сервирала је за меч и била је на два поена од победе. Тада је Серена показала колика је шампионка, одиграла је сјајно против расположене противнице али и против публике, вратила је брејк, а онда и добила последња два гема – 7:5.

Њена ривалка у борби за четвртфинале биће Венус Вилијамс која је у два сета савладала Александру Крунић.

Коментари / 0

Оставите коментар