Звезда у минусу 7,7 мил. € у 2014. години!!!

Како преноси лист "Спорт", Црвена звезда остварила је губитак од 7,7 милиона евра у фискалној 2014. години.

Фудбал 03.07.2015 | 18:20
Звезда у минусу 7,7 мил. € у 2014. години!!!

Иако је генерални директор Звезде Звездан Терзић пре неколико недеља рекао да је клуб смањио дуговања за 10 милиона, завршни рачун показује да је он у ствари порастао.

Ова вест стиже дан након једног од најтежих пораза Звезде у историји, од казахстанског Кајрата у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Уочи утакмице је требало да се одржи Скупштина клуба на "Рајку Митићу", али је отказана јер делегати нису били у могућности да присуствују. Иако се нагађало да је разлог то што је на трибини нађена бомба, Спорт тврди да је главни разлог управо поменути финансијски губитак из прошле године.

Из Звезде тврде да губитак није реалан и да износи само 2 милиона евра, да се у расходе морало књижити бројне ставке међу којима је, на пример, приказан губитак од 1,2 милиона евра на курсној разлици, да је због стања и старости стадиона уложено у реновирање.

Опрема у вредности од 450.000 евра добијена од техничког спонзора "Пума" такође је приказана међу расходима, а као и рачуни за мобилне телефоне, које покрива други спонзор, "Телеком".

Истиче се да је на плате играча дато око 3,8 милиона евра, још два милиона на зараде, накнаде на зараде, путовања, улагања у млађе категорије, да је приход 6,7 милиона евра, али да је већина новца дошла од спонзора, пре свега од Гаспрома, а од продаје играча мање од милион евра.

Као разлог за минус се наводи неиграње у Европи прошлог лета, па клуб није имао приходе од улазница и ТВ права.

За другу половину јула је заказано заседање Скупштине која ће анализирати завршни рачун, у међувремену, црвено-бели ће покушати да се опораве од казахстанског шамара на премијери сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар