Влада послодавац – раднице у штрајку

Радници билећке фабрике текстила „Никола Тесла“ ступили су у генерални штрајк због неисплаћених плата, а како кажу неће одустати од својих захтјева, нити ће их уплашти руководство које им је због тога што траже своја права почело уручивати дисциплинске пријаве, али и пријетити отказима и Тужилаштвом Републике Српске.

Република Српска 02.07.2015 | 22:36
Влада послодавац – раднице у штрајку

Раднице владине фабрике текстила „Никола Тесла“ након штрајка упозорења ступиле су и генерални штрајк. Овај пут синдикално организовани радници нису хтјели да се врате за машине, без обзира што је 11 њих добило прво одлуку о суспензији и покретању дисциплинског поступка, а потом и обавјештење да ће бити пријављни Тужилаштву Републике Српске.

„Јутрос сам ја добила суспензију у чуму се ја апсолутно, нити ово прихватам за право нити се проналазим овдје. Нит сам нерадник, нити само своју фирму оштетила на било који начин. Само сам тражила своју плату, ништа више. Присиљавају нас да радимо“, каже Гордана Пухало, радница „Николе Тесле“.

„Право немамо никаква. Ево пише 30 одсто да ће ми три мјесеца одбијати. Од чега ће ми одбијати ја не знам. Ја стварно не знам плате немам, од чега ће ми одбијати“, пита се Љиљана Милидраговић.

Мира Нешковић је 26. маја послата на чекање јер је тражила своја права. Она тврди да је и тада био штрајк, а не застој због кашњења добављачао као што је то тада изјављивао директор Душан Вјештица.

„26. маја штрајк је био. Господин Вјештица је изјављивао да није био штрајк, да је недсотатак материјала, али је био штрајк. Жене су штрајковале ради плата. Вазда уцјењују, те пред телеивизију, те отказ ће добити овај, онај. Вазда у неком страху“, тврди једна од радница Мира Нешковић.

Покушали смо добити изјаву и од руководства које се налази у билећкој фабрици, али нико није желио да стане пред камере. Када ће бити плата раднице нису добиле одговор, али им је зато уручено Обавјештење од Душана Вјештице. Директор „Николе Тесле“ суспендоване раднице пријавеће Тужилаштву Републике Српске, а оне које желе да раде „наградиће“ заштитом МУП-а и Тужилаштва и измирењем обавеза.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Случајни пролазник

02.07.2015 20:45

Имате ли нокте жене?! Чему вам служе осим лакирању?! Ухватите и одерите пропорционално, тако да колико дана дугује плату, толико не може сјести на задњицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

02.07.2015 20:45

Алексиц снима филм са Кустурицом ... се њему сто је заврнуо људе. Он је довео криминалце и Додика у Билецу, договарали су како да опљацкају опстински будзет, да дизу кредите без покрица а народу обецавао послове. Сад виде коме су вјеровали и кога су бирали 2 пута на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наопаких ли Херцеговки

02.07.2015 21:08

Ма дајте какава плата, знате ли ви пошто су фелне за прешедникову мечку, па ту су и два авиона, па она армија гласача, треба то све издржавати..ајте жене додјите себи, издерите се на мужеве кад додјете кући и пољубите слику додикову. Он је ваш прешедник, нису га изабрали Французи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

02.07.2015 21:38

Можда ове преварене жене буду имале једине М... да крену и поведу протестЕ на улицама градова широм РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батан

02.07.2015 22:16

Цуро драга, узели су ти давно све што су могли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требоње

03.07.2015 04:20

Ко це да изадје пред камере од срамоте,радио сам у тој фирми 2 године све плате су морале са страјком да додју .

Name

климава мањина

03.07.2015 04:55

Е ово сте требали ријесити на изборма па не би Додик добио климаву или неклимаву али вецину.Бар да мозга буде у гласаца кад локални буду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоро

03.07.2015 05:04

Сви у Лондон код Драгољупце лтд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

03.07.2015 05:35

Радио сам ту 2 године стање је катастрофално,ниједна плата није уплацрна без страјка,неце нико пред камере од срамоте а унутра стоје изнад главе гледају ко у wц излази и записују,узас један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осврт

03.07.2015 06:34

Да жене, док ви радите ваши мужеви иду гласати за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кло

03.07.2015 08:30

На оваквим вестима нема Серафима,Милојка ...

ОДГОВОРИТЕ