Велике муке малих људи у градском превозу

Вожња градским превозом често је најмучнији део дана сваком ко је принуђен да путује на посао, факултет, у школу... Константно је гужва, у већини случајева стојите, гурају вас, гледате за шта да се придржите, дишу вам за врат, али каквих још мука имају они који су испод просечне висине људи?

Регион 02.07.2015 | 14:42
Велике муке малих људи у градском превозу

Следећи пут имајте више разумевања када видите ниску особу у превозу, јер њима је сигурно теже него вама. Ево и зашто:

КАКО ДОХВАТИТИ ШИПКУ

Један од главних проблема јесте немогућност да се дохвати шипка за путнике која се налази изнад њих. Када је огромна гужва, настаје права паника. Свесни да могу да се држе само за седишта и држаче око њих постаје им веома незгодно и тада почиње за њих пакао. Већина путника не обраћа пажњу на то и не мисле како им је.

СВИМА СУ ОСЛОНАЦ

Поготово када су гужве у превозу, а то је честа ситуација у ГСП-у у Београду. Када не успеју да седну, дешава се да током гужве стоје насред возила, док се други путници буквално наслањају на њих. Када изађу из превоза, не знају шта их више боли.

НЕ СТИГНУ ДА ОЧИТАЈУ БУСПЛУС КАДА УЂЕ КОНТРОЛА

Немају месечну, него гледају када ће да уђе контрола па да се брзо откуцају, међутим, не стижу од других људи и ето проблема. У тренутку када путници спазе контролоре, сви масовно хрле на аутомат, да не би били избачени и добили казну. Ако сте ниски, сигурно ћете последњи стићи да очитате карту, јер сви имају дуже руке, јачи су и и могу чак и преко главе да се чекирају пре вас.

ВИСЕ ИМ НОГЕ

Када се „дочепају“ слободног места у превозу, суочавају се са новим изазовом: како се одржати на столици, а да не склизнете са ње? Ниским људима ландарају ноге док седе на седишту, а ако возач у неком тренутку закочи, ризикују да се „закуцају“ у седиште или стакло испред себе.

СВИ ИХ ГУРАЈУ

Када виде да сте мали, људи мисле да сте и слабији, па се неретко деси да вас ударе лактом, гурања су свакодневна појава, али и реченице типа „мали/а, помери се, видиш колико има места у средини“.

ГУШЕ СЕ

Поред тога што им је прозор висок, па ваздух споља скоро и да не допире до њих, највећи проблем настаје када се у гужви нађу усред возила, окружени другим, од њих виших путника.

Глава им је у нивоу нечијих руку или пазуха (што је најгоре) па замислите само ту агонију када у аутобусу има 50 степени! Није им стварно лако.

Извор: Србија данас/ Дневно.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Позз

02.07.2015 16:45

Мислите ниских људи?

ОДГОВОРИТЕ