Мурињо: Чех је много дао Челсију!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо изразито похвално је причао о голману Петру Чеху, који је после 11 година проведених у том фудбалском клубу прешао у Арсенал.

Фудбал 02.07.2015 | 22:00
Мурињо: Чех је много дао Челсију!

Чех је прешао у Арсенал за око 11 милиона фунти, а уговор је потписан чим је почео прелазни рок. Он је забележио више од 400 наступа за Челси, са којим је освојио 13 великих трофеја, укључујући и титулу првака Енглеске прошле сезоне.

“Петр је сјајно служио Челси више од 11 година и помогао је овом клубу да освоји скоро све што може да се освоји. Све сам време желео да остане са нама, али разумем његову жељу да оде и игра у првом тиму сваке недеље”, рекао је Мурињо за сајт Челсија.

Чех је у среду потписао уговор са Арсеналом и рекао је да му је у првом плану била жеља да игра у првом тиму, пошто га је у Челсију истиснуо Тибо Куртоа.

“Понекад морате да поштујете жеље некога ко је заслужио толико поштовања својом службом клубу. Подржавам одлуку власника да му одају почаст на овај начин. Јако ретко у фудбалу се доноси оваква одлука и због ње сам поносан на клуб. Петрови успеси овде ће се увек памтити и хоћу да му захвалим за све што је урадио”, рекао је Мурињо.

Мурињо је довео Чеха 2004. године из Рена. Са Челсијем је освојио Лигу шампиона, четири титуле првака Енглеске, четири ФА Купа, три Лига купа и једном Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар