Вимблдон: Сјајна Крунићева, Ана опет разочарала!

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у треће коло Вимблдона сјајном победом против Саре Ерани. Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић завршила је учешће на Вимблдону већ у другом колу, поразом од Американке Бетани-Матек-Сендс у два сета.

Тенис 02.07.2015 | 10:00
Вимблдон: Сјајна Крунићева, Ана опет разочарала!

Крунићева је победила искусну Италијанку са 2-1, по сетов има 6:3, 6:7, 6:2.

Ништа почетком меча није наговештавало тријумф Крунићеве. Ерани је уз два брејка повела са 3:0, али је од тог тренутка уследила фуриозна серија од шест добијених гемова српске тенисерке.

Имала је Александра и у другом сету брејк предности, али се Ерани вратила и у тај-брејку је изборила трећи сет. То није поколебало Крунићеву која је у трећем сету преузела контролу и сјајном игром је прошла у треће коло где је чека некадашња прва тенисерка света и шампионка Вимблдона Венус Вилијамс.

Искусна Италијанка много боље је отворила дуел. Одмах на старту је направила два брејка и брзо је пвоела са 3:0. Александра није пала, наставила је да се бори и одмах се вратила у меч.

Добила је четири везана гема, вратила је оба брејка и повела је са 4:3. У осмом гему српска тенисерка је имала 0:30, Италијанка је стигла до гем лопте, али није зауставила серију Крунићеве.

Српска тенисерка играла је сјајно, направила је нови брејк, а онда је добивши шести узастопни гем решила први сет у своју корист - 6:3.

Други сет почео је сигурним сервисима на обе стране. У четвртом гему Крунићева је спасла две везане брејк лопте и већ у следећем гему је искористила психолошку предност направивши нови брејк - 3:2. Већ у следећем гему Ерани је вратила брејк без изгубљеног поена.

Александра није одустајала, а велику шансу пропустила је у деветом гему, при резултату 4:4. Имала је две везане брејк шансе, али се Ерани провукла и повела је са 5:4. Имала је Италијанка сет лопту у 10. гему, али Крунићева се пре свега добрим сервисима извукла и изједначила је на 5:5.

Није било брејка ни у преостала два гема, а тај-брејк је боље почела Италијанка која је брзо повела са 4-1. Испоставило се да је та предност била довољна, пошто је Ерани добила тај-брејк са 7:2.

Прва је до брејка у трећем сету стигла Александра у другом гему, али је одмах испустила ту предност. Српска тенисерка је наставила са храбром игром, одмах је направила још један брејк и овога пута га и потврдила за вођство од 4:1.

Ерани је смањила на 4:2, имала је брејк шансу у седмом гему, али су уследили сјајни сервиси Александре која је повела са 5:2. Већ у наредном гему Александра је завршила посао искористивши трећу меч лопту.

Матек-Сендс, која је до главног жреба Вимблдона стигла кроз квалификације, до тријумфа над Ивановићевом је дошла са 6:3, 6:3, после нешто више од сат времена игре.

У наредном колу, Американка ће играти са Белиндом Бенчић из Швајцарске, која је победила Немицу Ана-Лени Фридсам у три сета.

Америчка тенисерка, која се последњих сезона више концентрисала на дубл, него на сингл, одиграла је маестралан меч против Ивановићеве. Од првог поена је контролисала резултат, а српска тенисерка није имала решења за њен разоран сервис и разноврсну игру. Ана је у појединим тренуцима успела да засија, али праву прилику за преокрет није ни имала, па се од Вимблдона опростила већ у другом колу.

Матек-Сендс је била прва на сервису и уз само један изгубљен поен је лако повела са 1:0. Ана је од почетка свог првог сервис гема била веома нервозна и двема двоструким сервис грешкама је Американки омогућила да одмах потом стигне до брејка и удвостручи своју предност. Српска тенисерка је имала одличну прилику да одмах истом мером узврати, али је Матек-Сендс била на правом месту у правом тренутку и преокретом наставила свој низ до 3:0.

Ана је у четвртом гему коначно успела да претекне низ америчке тенисерке, искористивши грешке своје ривалке у своју корист, иако јој је Матек-Сендс пружила велики отпор. У истом ритму најбоља српска тенисерка је наставила и на сервису Матек-Сендс и брзо је изборила три брејк лопте, да би Американка одбранила прве две, погодивши линију, али против треће није могла и Ана је смањила на 3:2.

Међутим, иако су многи очекивали изједначење Ивановићеве, десило се управо супротно, пошто је Матек-Сендс поново заиграла агресивно, што је резултирало новим њеним брејком, а потом и повећањем предности - 5:2. Ана је узвратила сигурним сервис гемом, али је Американка већ у деветом гему сервирала за сет, а то је успела без изгубљеног поена.

Српска тенисерка је на старту другог сета одиграла знатно смиреније, па је без проблема повела са 1:0. Иако се Американка потом мало мучила са сервисом, волеј ударцем је успела да спречи Ану да изједначи на првој гем лопти, па је стигла до изједначења. Матек-Сендс је врло брзо направила и брејк, савршено искористивши Анине грешке за 2:1, а српска тенисерка је имала одличну прилику да јој одмах одузме сервис. Ивановићева је имала 0:40, али је Матек-Сендс успела да се одбрани и стигне до 3:1.

Американка је у тим тренуцима у потпуности контролисала резултат, иако је уследио по један сигуран сервис гем на обе стране. Матек-Сендс је у седмом гему брзо изборила прилику за нови брејк, али се Ивановићева извукла и смањила на 4:3. Матек-Сендс је одмах потом стигла на гем од тријумфа искористивши свој моћан сервис на најбољи могући начин, а Ана је потом продужила меч сигурним сервис гемом.

Матек-Сендс је у наредном гему стигла врло брзо до две меч лопте, које је Ивановићева сјајно спасла, али је Американка недуго затим изборила и трећу. Ана је и тада одлично реаговала, али је код следећег поена лопту послала у мрежицу, а Американка је искористила четврту меч лопту, захваљујући ауту српске тенисерке.

Коментари / 0

Оставите коментар