Гроф: Меч са Каиратом није ''Бој на Косову''!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да меч са Каиратом не сме да одреди атмосферу у екипи и наставак сезоне црвено-белих.

Фудбал 02.07.2015 | 17:20
Гроф: Меч са Каиратом није ''Бој на Косову''!

Црвено-бели у четвртак дочекују казахстански Каират у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе.

Реванш је на програму недељу дана касније у Казахстану.

"Није ово Косовска битка, па да је бити или не бити. Ако ова утакмица буде усмеравала атмосферу и сезону екипе, онда смо настрадали. За Звезду може само да буде велики успех ако прође даље, а сезона може бити успешна ако се узме дупла круна или само првенство. Нема код мене 'историјска утакмица, 'утакмица века', ова утакмица није таква. Можемо и прве три утакмице да изгубимо, па да за мене већ буде историјска", рекао је Божовић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Божовић је, као и након самог жреба, навео да је његова екипа извукла најтежег могућег противника "не само по квалитету, већ и због тога што је шампионат Казахстана у току".

"Сигуран сам да ћемо се трудити против Кајрата. Свесни смо да би ово могла да буде велика шанса да урадимо нешто ове сезоне у Европи", казао је Божовић.

Новинаре је занимало и како Звезда треба да игра против Кајрата, као и шта је по Божовићу добар резултат у првој утакмици.

"Звезда треба да игра агресивно од самог почетка, да се труди, да рано постигне гол, што би допринело самопоудању. Добар резултат за Звезду би био да не прими гол и да победи са два-три гола разлике. Трудићемо се... Кајрат се веома добро брани, а у нападу имају веома брза три играча, који су велика претња", рекао је Божовић.

Тренер Звезде је казао да његова екипа претходних дана није "баш толико" увежбавала прекиде.

"Свакако би било добро да не примимо гол из прекида, надам се да нећемо... Проблем јесте то што је наша екипа прилично ниска, али, знате, и Барселона је ниска екипа, па не прима често голове из прекида", рекао је Божовић.

На питање да ли већ сутра може да се зна победник тог двомеча, Божовић је рекао: "Дај боже да се зна, само да они то не буду".

Он је навео да нема кадровских проблема, осим што је Александар Луковић од раније повређен и додао да је штета што појачања црвено-белих нису пријављена за прво коло квалификација. Божовић је рекао и да има само "две дилеме" око тога ко ће сутра бити у стартној постави, али није открио које.

Божовић је казао да његова екипа има квалитет, али да су проблем младост и неискуство.

"Проблем свих српскх клубова је младост и неискуство. Ова екипа поседује таленат и када би три-четири године била заједно, уз нека ситна појачања, могло би да се очекује нешто. Али, сви знамо да се то неће догодити... Дакле, ова екипа има квалитет, али нема искуство", навео је он.

На питање новинара да ли ће форсирати младе фудбалере, Божовић је казао да ће "форсирати оне који могу да освоје титулу".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БЛ

02.07.2015 15:28

Тренеру у Косовскок битци су сви срби страдали не дирај ракрану.

ОДГОВОРИТЕ