Ђурић: Приштина није спремна за договоре

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да се у Бриселу показало да Приштина није спремна да постиже договоре, а на почетку разговора нису били спремни ни да озбиљно разговарају.

Србија 01.07.2015 | 19:26
Ђурић: Приштина није спремна за договоре

Он је истакао да је атмосфера на разговорима "без разлога била мучна".

"Лично сам запањен степеном бахатости неких представника Приштине. Није нас то посебно тангирало, виђали смо и непријатније ситуације", рекао је Ђурић за Б92.

Он је оцијенио да је приштинска делегација тако исказала непоштовање и према домаћину и да "у великом финалу нису имали политичку вољу да проведу оно на шта су се обавезали".

На питање зашто Иса Мустафа каже да "све што је на Косову припада Косову", а у Београду се прича о договору о имовини Телекома, Ђурић је одговорио да је цјелокупна имовина Телекома у рукама Телекома, односно кћерке фирме.

"Те речи су у супротности са делима приштинске делегације. Лоше је што они уместо да шаљу поруку помирења, шаљу поруке које људе удаљавају", рекао је Ђурић.

Он је рекао да посјета Ангеле Меркел Београду не утиче на то када ће бити одржана сљедећа рунда преговора Београда и Приштине.

Коментари / 0

Оставите коментар