Хероина 2. дана: Сензација из Кошица избацила Халепову!

Херој другог дана на Вимблдону могао је да буде Борна Ћорић, али смо се одлучили за Словакињу Јану Чепелову.

Тенис 01.07.2015 | 14:00
Хероина 2. дана: Сензација из Кошица избацила Халепову!

Она је у уторак остварила највећу победу каријере, пошто је на старту избацила трећу тенисерку света Симону Халеп и то после преокрета – 5:7, 6:4, 6:3.

Девојка рођена у Кошицама 1993. године приредила је највеће изненађење досадашњег тока турнира, а овај тријумф још више добија на значају када се у обзир узме чињеница да је до Вимблдона остварила само једну WТА победу у 2015. години.

Такође, у једином претходном дуелу са Халеповом освојила је само три гема.

Али, то јој није сметало да одигра сјајан меч и оствари велики тријумф. Била је константна, чак и у првом сету који је изгубила, а пребродила је чак и озбиљан проблем са жуљем на левој нози.

Иако у каријери већ има победу против Серене Вилијамс, 22-годишња Словакиња нема дилему да јој је ово највећи тријумф у досадашњем току каријере.

„Наравно да је ово већа победа јер је остварена на Вимблдону, на Грен слему. Симона је веома добра играчица, али је данас био мој дан.“

Чак 15 брејкова виђено је у овом дуелу, деловало је да је Халепова близу победе после првог сета, али Чепелова је у наставку одиграла сјајно, нападала је Румунку и успела је да слави.

Њу у другој рунди чека још једна Румунка, Моника Никулеску, која је после три сета савладала Монику Пуи.

Коментари / 0

Оставите коментар