Видео - Копа Америка: Аргентинци згазили Парагвај за финале - 6:1!

Репрезентација Аргентине други је учесник финала Копа Америке, после убедљиве победе против селекције Парагваја – 6:1 (2:1).

Фудбал 01.07.2015 | 11:00
Видео - Копа Америка: Аргентинци згазили Парагвај за финале - 6:1!

'Гаучоси' су предвођени Лионелом Месијем и Анхелом ди Маријом у потпуности разбили 'Гуараније', а за свој 15 трофеј, први после 22 године, играће против домаћина Чилеа.

Дуел у Консепсиону обележио је невероватни нападач Барселоне, иако се није уписао у стрелце, пошто је учествовао у креирању чак пет голова своје екипе, али и крилни нападач Манчестер Јунајтеда – са два поготка и асистенцијом.

Осим Ди Марије, стрелци за Аргентину били су још Маркус Рохо, Хавијер Пасторе, Серхио Агуеро и Гонсало Игуаин, док је једини погодак за Парагвајце постигао Лукас Бариос.

Велико финале на програму је у суботу од 22 часа, док је дуел за треће место, између Перуа и Парагваја, заказан за ноћ између петка и суботе до 01.30.

Екипа Херарда 'Тате' Мартина одиграла је далеко најбољи меч на шампионату, после неколико безидејних и траљавих партија – упутили су 15 шутева, чак десет у оквир гола ривала – најавивши сјајно финале 99. издања Копа Америке.

Аргентинци су преузели контролу од самог старта меча, већ у уводних десетак минута створили су неколико изгледних прилика, а у 15. су стигли до предности. Меси је извео прекид са тридесетак метара искоса и послао лопту на петерац, штопер Манчестер Јунајтеда Маркус Рохо успео је да примири лопту и смести је у мрежу.

'Гаучоси' су наставили са нападима, а дванаест минута касније Меси се поново нашао у улози асистента, док се у стрелце уписао Хавијер Пасторе. Акција је текла по десном боку, да би лопта стигал до Месија – овај је повукао и проследио до офанзивца Пари Сен Жермена – после чега је уследио снажан и прецизан ударац у даљи доњи угао за 2:0.

Могли су Аргентинци и до полувремена да реше питање победника, али су редом Меси, Игуаин и Ди Марија били непрецизни, да би Лукас Бариос, два минута пре одласка на одмор, вратио наду својој селекцији да може да се врати у меч. Бруно Валдес је феноменално скочио на средини терена, после испуцане лопте, а Бариос закуцао лопту у мрежу са ивице казненог.

Међутим, њихова нада није дуго трајала, тачније – читавих 120 секунди по уласку у други део игре. Ди Марија је успео да крунише добру игру голом, после новог муњевитог контранапада који је покренуо Меси. Пасторе је повукао лопту кроз средином и спољном 'спојио' играча Јунајтеда са голом, а овај рутинским ударцем погодио даљу 'малу' мрежу.

Аргентинци се ни ту нису зауставили, нити су дозволили да темпо меча у било ком тренутку опадне, а још једном је у центру пажне био маестрални Лионел Меси. Плејмејкер 'Блаугране' опет је био нерешива енигма за тројицу чувара на средини терена, уследио је пâс ка Игуаину, чији је ударац изблокиран, али се лопта одбила до усамљеног Анхела ди Марије на другој стативи па је резултат гласио 4:1 за Аргентинце.

Тек тада су 'Гаучоси' одлучили да мало успоре, али ни то није помогло 'мученим' Парагвајцима, пошто су у последњих десет минута примили још два поготка. Најпре је Ди Марија уписао асистенцију у 80. минуту, када је његов центаршут са ивице петерца у гол претворио Серхио 'Кун' Агуеро, да би коначан резултат, три минута затим, поставио Гонсало Игуаин.

Логично, уз нову асистенцију Месија. иако су се Парагвајци из све снаге трудили да што мање пута ваде лопту из мреже, а акција код шестог поготка можда је и најлепша на мечу. После убачене лопте са десног бока Агуеро и Меси разменили су диван дупли пãс, да би Меси у паду некако ћушнуо лопту до нападача Наполија – који поставља коначан резултат.

Коментари / 0

Оставите коментар