Вимблдон - Јелена: Све зависи од мене!

Јелена Јанковић рекла је после победе над Јеленом Веснином да јој је драго што је коначно остварила тријумф на Вимблдону.

Тенис 02.07.2015 | 08:20
Вимблдон - Јелена: Све зависи од мене!

Јелена је у узбудљивом мечу славила са 6:4, 3:6, 10:8.

“Било је много осцилација током меча – неке гемове одиграм добро, друге катастрофално. Она је врло тешка противница за прво коло, поготово на трави, узела је Истборн пре две године, али некако сам успела да се извучем. Борила сам се, остала своја у битним моментима у трећем сету, поготово када је сервирала за меч. Било је стварно густо, неколико поена одлучивало је победницу“, рекла је Јелена.

У последње четири године Јанковићева је на Вимблдону уписала само једну победу.

“Један од разлога јесте што сам долазила без икаквих припрема и мечева на овој подлози, а трава је специфична и захтевна за тело, потпуно друга игра. Играла бих добро на Ролан Гаросу, а онда бих после одмора дошла овде да тренирам. Ове године сам одлучила да одиграм два припремна турнира, дошла сам до полуфинала у Хертогенбошу, адаптирала сам се на траву и дошла колико-толико спремна овде“.

Следећа Јеленина ривалка јесте Јевгенија Родина из Русије – има 26 година и тренутно је 101. на WТА листи.

“На овој подлози је све могуће, има доста изненађења и не треба никога потценити. Родина јесте слабија од Веснине, али све зависи од мене – каква ће Јелена да изађе тог дана, са каквом енергијом... Ако покажем оно што знам, требало би да буде у реду“, закључила је Јанковићева.

Коментари / 0

Оставите коментар