Бијељина - град или еколошка џунгла?!

Бијељина је добила статус града, али до градске инфаструктуре, грађанске свијести, као и квалитетних општинских служби и функционалне заштите животне средине - још је далек пут.

Република Српска 30.06.2015 | 13:52
Бијељина - град или еколошка џунгла?!

Ту су ливаде зарасле у коров "до паса" - такозвана "ничија трава" коју власници не косе, а општина их не приморава да врше своје законске обавезе, док сама ништа не предузима у том погледу.

Задовољни су једино гмизавци, змије, гуштери, пацови...

Када уз таква подручја нема ни одговарајуће уличне расвјете, онда су то најпогодније локације за Хичкокове филмове страве или акционе филмове из дивљине.

Канал Дашница која тече кроз најурбаније дијелове мјестимично је прљав, а мјестимично право легло зразе. 

Некадашња жељезничка станица нестала је у џунгли шикаре, која се шири на тротоаре!

Насеље Раје Баничића сваке ноћи постаје оаза мрака, без уличне расвјете.

Простор према насељу Интергај личи на подручје које се у крчи уз помоћ мачета...

Сваке године могу се видјети овакве слике из урбаних дијелова Бијељине. Све је више тазкозване "ничије земље", од које сви перу руке.

Можда би градски оци и одговарајуће службе могли да одговоре на питање: Шта вреба људе и животиње из мрака, из прљавог корита Дашнице и велике шикаре свуда около?

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Цезар

30.06.2015 11:58

То је домет Миће Мићића! И неки би њега за предсједника владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови предлог

30.06.2015 12:11

Додика да оцисти град и окреци Бијељину јер Мицо оцито не мозе све да стигне!!!

Name

марко самардзиц

30.06.2015 12:20

Гдје год макнес је дзунгла,није само Бн!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

службеник-

30.06.2015 12:37

Свака трава изгледа високо зависи из кога угла је објектив фотоапарата снима.Ја вас питам јел ви знате чија је жељезничка станица господо.Очито не знате, па да вас обавјестим то је власништво жељезница Србије и припада граду Шиду.Дакле није власништво уопште града.Насеље Интергај је власништво станара и они су дужни да одржавају или плаћају одржавање зелене површине а плацеви имају своје власнике и то кажњава комунална полиција на позив било кога грађанина.Написати какав је канал Дашница а не рећи да је то у надлежности "Вода-Српске" и да је СНСД тај чија је надлежност не само тај канал него и Мајевички и да су у надлежности оба канала Вода Српске и оне су те које расписују тендер и налазе извођача радова на уређењу истих, кошењу и чишћењу, а не градска администрација. За све ове ствари имате две адресе а то је комунална полиција за кажњавање власника плаца који није адекватно уређен а за канале господо обратите се господи ДНС-Анђелићима у Водама Српске и успут их упитајте јел могуће да се ради три месеца насипа 27 метара дужине и два метра висине на тврдој подлози ако не знате о чему говорим идите да видите у Великој Обарској где три започета пројекта неће ни за десет година бити готова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

30.06.2015 13:21

Види малог паразита што се зајапурио. Закачио се за општинске јасле па свом снагом брани нељебовиће у општинској администрацији. К****м не мрдате а плата сваки мјесец. Од града сте направили касабу. Бијељина је боље изгледала за вријеме Аустро-Угарске него сада. Да можда СНСД није издо дозволе са се зграде зидају на пола улице. Да немају паркинг мјеста. О зеленилу нећу ни да причам. Срам вас било. Ни кружни ток не знате да пројектујете како треба. Раскрсница код Бледа катастрофа. Прво се прекрстим прије него што покушам да је прођем. То што ни један улаз и излаз из града нема једносмјерни саобраћај је посебна прича. Из правца Дворова умјесто четири траке имамо бензинске пумпе и магацине. Да можда Воде и Анђелић нису и депонију смећа смјестили у насеље поред првих кућа. Једино што ваља у граду је Дом здравља и све честитке људима кои га воде. Остало је све као у Јабануши. Нерадници поклопите се ушима и ћутите. И само да разјаним. Нисам члан нити једне странке. Да неко не помисли да сам у црвеној банди.

Name

марко

30.06.2015 13:51

"Слузбенице", ако из Србије неце да плате косење око станице, онда опстина МОРА да посаље своје људе да то уцине и да слози пријаву за ту фирму, па нека они плате и казну. Јел треба да ово стоји овако цело лето! Хоцете да уместо вас тузе станари и да они косе?! Па сто онда постоји опстинска амдинистрација? За ста ви уопсте одговарате? Ово је ругло и опстину ниста не мозе да опере. Дузни сет да НАТЕРАТЕ власнике да покосе, а и да реагујете за Дашницу. И

Name

Дасница 2

30.06.2015 20:37

Слузбенице ти си мало побркао канал одрзава опстина а не Воде ако ниси знао, срамота за такве слузбенике који нису упуцени.А у изградњу насипа се стварно не разумијем и не улазим у то.

Name

Xyз

30.06.2015 12:42

Одма вам је Мићо за све крив, а људи неће ни своје двориште да покосе, а да не помињем дворишта зграда која су катастрофална...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

30.06.2015 12:58

Не треба овај град називати џунглом, у џунгли све је у складу са природом и не бих рекла да има пластичних флаша и бачених кућанских апарата.Ово је град депонија, слика наших лоших навика и разбацивања. Цијели свјет рециклира своје смеће само ми своје чувамо на ливадама поред кућног прага. Ако сви почистимо испред своје куће то ће бити сасвим довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

30.06.2015 13:03

Све сте добро написали али заборавили сте главну ствар да поменете. А то је смрад са депоније смећа (који идиот је назва ЕКО). Ми који живимо у Крушику се давимо од смрада. Затварамо се у куће и не излазимо напоље. Посебно је смрад израźен кад из клаоница довезу отпад. Ово што ми прежувљавамо нема ни у Хондурасу а камо ли у Европи. То што су кретени лоцирали депонију уз сами град нема везе, важно је да су се појединци дебело уградили. За Бога милога еурићи не смрде... Напротив. Бијељина ће ући у Гинисову књигу рекорда као први град који је у сред равнице направио брдо. Наслаге смећа су скоро височије него Обријеж... Хвала вам градоначелниче...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.06.2015 16:40

Назалост није само Бијељина таква него сви градови а и ми помаземо у томе нико ниста неце да поцисти и склони само кукамо на опстинаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

по нешто

30.06.2015 17:25

Овдје има посла , (па макар сезонски), за најмање 20 људи. И сигурно паре за то постоје већ у Општини , али властима није у интерсу. Горе него за вријеме социјализма , кад је град био 'народни', сад је 'ничији' !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

01.07.2015 08:53

Па јос мало па це стакори и змије по улицама ходати. То је легло заразе а људи плацају комуналије и одрзавање. Видим неке Мицине се јављају као треба комуналце звати, па це неко доци....па да, ми требамо и плацати,и звати,и цистити и све народ треба радити а ви цете своје приватне послове заврсавати а кад додје 1. само подици дрзавну плату!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан смртник

12.11.2015 13:09

Нека неко измјери загадјење од лозења угља у Бијељини! Узас!

ОДГОВОРИТЕ