Званично: Умару са Божиновим води напад Партизана!

Абубакар Умару нови је нападач Партизана, сопштено је на званичном твитер профилу шампиона Србије, а званично представљање се очекује током дана.

Фудбал 30.06.2015 | 19:40
Званично: Умару са Божиновим води напад Партизана!

Камерунац је и претходна два-три лета био жеља црно-белих, али бивши нападач Војводине тек сада стиже у Хумску 1, пошто ће потписати двогодишњи уговор.

Партизан је до сада довео четири појачања, Бразилца у одбрани Фабрисија Дорнеласа (позајмица), везисте Николу Трујића и Марка Јевтовића и нападача Валерија Божинова.

Иза себе има две слабе сезоне у Белгији, где је постигао само три гола за Беверен (сва три у првој), са којим му је истекао уговор. Наводно је недавно одбио позив Партизана, али је друга рунда преговора била успешнија.

Умару неће бити први странац који је најпре наступао за Црвену звезду па променио страну Топчидерског брда, пошто је то прво учинио Бразилац Клео, а, у овом веку, и голман Владимир Стојковић.

Камерунац је у после Звезде наступао за ОФК Београд, пре него што је прешао у Војводину – где је на 86 мечева постигао 31 гол.

Такође, спекулише се о још једном појачању у везном реду, Бугарину Ивану Стојанову, из софијског ЦСКА, али само у случају да Андрија Живковић напусти црно-беле.

Партизан је у понедељак отпутувао на словеначко Похорје где ће спровести други део припрема, уз четири тест меча, са Рударом из Велења (1. јул), Тереком и Алуминијумом (4.) и Амкаром (8.).

Црно-бели сезону почињу 11. јула утакмицом првог Суперкупа Србије против Чукаричког. Три дана касније дочекује Дилу Гори из Грузије, у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар