Катанија остала у лиги намјештајући утакмице!

Председник Катаније Антонио Пулвиренти платио је 500.000 евра за намештање пет утакмица како би његов клуб опстао у Серији Б.

Фудбал 01.07.2015 | 16:40
Катанија остала у лиги намјештајући утакмице!

Катанија је протеклу сезону у Италији завршила на 15. месту, са два бода од позиција које су водиле у бараж за опстанак.

Клуб је опстао захваљујући серији од пет победа у периоду од 29. марта и 24. априла, а истражни органи су утврдили су су намештене бар четири утакмице, као и реми 2. маја. Пулвиренти је за сваки намештен меч платио 100.000 евра.

Катанија је савладала Авелино 1:0, Варезе 3:0, Трапани 4:1, Латину 2:1, те Тернану 2:0, да би потом ремизирала са Ливорном 1:1

Главни тужилац Ђовани Салви је током истраге рекао да је Пулвиренти признао да је платио пет намештених утакмица прошле сезоне.

Он је признао да је био у контакту са "другим странама" како би наместио утакмице те спасао клуб од испадања, али верује да то није утицало на коначан исход утакмице које су под истрагом.

Пулвиренти је један од седморице ухапшених од полиције у Катанији 23. јуна, који су оптужени за "превару у спортском такмичењу".

Коментари / 0

Оставите коментар