Приручна апотека за љетовање

Лекари саветују да на летовање обавезно понесете и приручну апотеку, а у њој обавезно треба да се нађу лекови за скидање температуре и против болова, маст против алергија, пробиотици...

Здравље 30.06.2015 | 10:26
Приручна апотека за љетовање

Ако ових дана пакујете кофере за летовање, обавезно понесите и приручну апотеку, посебно ако имате децу. Многи спакују на брзину два-три лека, а често се испостави да не ставе баш оно што им је потребно. Лекари саветују шта би требало да понесете обавезно, зато проверите овај списак...

- Лекови за скидање температуре и против болова би требало да вам буду први на списку.

- Алергије су честа појава на мору, чак и код особа које никада пре нису имале реакције на сунце или одређене намирнице. Поред таблета, обавезно понесите и маст против алергија, која ће помоћи код уједа инсеката и медузе.

- Морска вода отпушава синусе, али како се секрет слива, долази до запушења носа управо код особа које имају проблема са синусима. Зато обавезно понесите капи и спреј за грло, пошто секрет у комбинацији са сланом водом може да иритира слузокожу.

- Дијареја може да се јави због промене хране, климе, па и хладне воде, а не само због бактерија и вируса. Обавезно спакујте пробиотике, који регулишу цревну флору.

- Родитељима мале деце педијатри саветују да, за сваки случај, ставе и препарате који помажу код инфекције ока и уха.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар