Обрадовћ представљен у Андерлехту

Српски репрезентативац Иван Обрадовић представљен је као ново појачање белгијског Андерлехта.

Фудбал 30.06.2015 | 16:20
Обрадовћ представљен у Андерлехту

Бивши бек Партизана доживео је фудбалски препород у Белгији прошле сезоне, након неколико година мучења са повредама, а за сјајне игре у Мехелену награђен је трансфером у Брисел.

"Ово је велика част за мене, што ћу играти за највећи клуб у Белгији. Ово је без сумње један од најбољих тренутака у мојој каријери. Веома сам узбуђен, мотивисан, чак и еуфоричан, осећај је посебан", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је потписао четворогодишњи уговор са Андерлехтом који има велику традицију довођења српских фудбалера, а тренутно његов напад предводи Александар Митровић.

"Својим квалитетима на левој страни ће дефинитивно појачати наш тим, његов став је одличан. То што је репрезентативац Србије додатно говори о његовим квалитетима. После тешке повреде је имао одличну сезону у Мехелену, опет игра на врхунском нивоу. Желимо Ивано много успеха", рекао је тренер Андерлехта Бесник Хаси.

Велику улогу у трансферу Обрадовића у Андерлехт одиграо је још један Србин који је оставио дубок траг у овом клубу, Милан Јовановић, који је био специјални гост и приликом Иванове промоције.

"Пре годину дана ме позвао Милан Јовановић и рекао да пратим српског играча у Мехелену, који би могао да буде најбољи бек ако се опорави после озбиљне повреде. Пажљиво смо га пратили и видели да је профил играча којим желимо да појачамо наш тим", рекао је генерални директор Андерлехта Херман ван Холсбек.

Обрадовић има 26 година, каријеру је почео у Партизану, 2009. је прешао у Сарагосу где је због бројних повреда стагнирао, да би се препородио доласком у Мехелен прошлог лета.

За репрезентацију Србије је одиграо 20 утакмица и постигао један гол.

Коментари / 0

Оставите коментар