Мекдоналдс лансирао посебно паковање за бициклисте

Амерички ланац брзе хране Мекдоналдс лансирао је у својим ресторанима у Амстердаму, Копенхагену, Токију и колумбијском Медељину посебно паковање за ношење хране за бициклисте.

Занимљивости 30.06.2015 | 10:11
Мекдоналдс лансирао посебно паковање за бициклисте

У ова четири града бициклистима се уместо картонске кутије нуди посебно паковање са две засебне преграде, једном за помфрит а другом за бургер. На кеси је и посебна ручка прилагођена за фиксирање на гувернал бицикла, док су за чаше предвиђене посебне кесе са додатним отворима на дну.

Ово је најновији покушај америчке компаније која послује од 1939. да одговори све оштријој конкуренцији на све захтевнијем тржишту, преноси лист Фигаро.

Промет Мекдоналдсових ресторана је прошле године први пут смањен за готово 15 одсто, а продаја је наставила да пада и у првом тромесечију 2015.

Разлози рекордног пада продаје јесу афере везане за Мекдоналдс које последњих година круже социјалним мрежама широм света, као и санитарни скандал који је у јулу прошле године избио у Азији. Кина има удео од десет одсто у светском тржишту ове мултинационалне компаније.

Још један разлог пада продаје је и тај што је Русија затворила већину Мекдоналдсових ресторана као одговор на санкције које су јој увеле западне силе због украјинске кризе.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја не циклам

30.06.2015 12:34

Зена која зиви изнад мене има три бицикла. Један у подруму, један испред зграде - тај прате они којим дугује и један иза зграде с тим иде гдје не зели бити працена. Тај циркус вриједи сво благо овог Свијета. Госпоја има 62. и права је Сведјанка.

ОДГОВОРИТЕ