Мићо гујар, годинама спасава људе!

Мићо Пантић из Модрана код Бијељине већ четрдесетак година успјешно лијечи људе од змијског уједа, а до сада је, тврди, спасио животе многих Бијељинаца, Зворничана, Угљевичана...

Република Српска 30.06.2015 | 07:16
Мићо гујар, годинама спасава људе!

Иако у бијељинском Дому здравља располажу са серумом против змијског уједа и успјешно збрињавају пацијенте који им се јаве због уједа, највећи број житеља с подручја Семберије и Мајевице иде управо код Пантића, званог Мићо Гујар, у село Модран, гдје живи окружен змијама.

Неки му не вјерују, док су се неки увјерили на сопственој кожи да Мићо успјешно спасава људске животе од змијског уједа. Међу таквима је и породица Бојанић из Рухотине код Бијељине, која је Мићи доживотно захвална јер је он спасио живот њиховог сина јединца којег је ујела змија.

Истичући да је "цар змија" и да разумије говор животиња, Мићо каже да му је ту моћ пренио стриц, од којег је научио да прави серум.

- "Од змија правим противотров. Не смијем дати живи противотров него правим серум који се некада производио у Загребу. Моје змије ми казују, без обзира на то да ли је дан или ноћ, када је неког ујела змија. Ја имам договор са шаркама и жутим змијама", прича Пантић, додајући да је шарка најопаснија међу свим змијама.

Наводећи да му свијет у потрази за лијеком долази и у пола ноћи, Мићо каже да је веома битно реаговати на вријеме јер након уједа змије остају два убода близу један другом, мање од једног центиметра и да се у средини појављује жутило.

- "Неки то не знају, па након неколико дана повраћања, када већ наступа кома, траже моју помоћ. Долазе ми чак и доктори тражећи помоћ. Од љекара очекујем да не задржавају пацијента и да га пошаљу мени ако оцијене да некоме не могу помоћи", истиче Пантић.

Присјећајући се разних ситуација током четрдесетогодишњег искуства са змијама, каже да је једном приликом једва остао жив када га је у Угљевичкој Обријежи, гдје је ишао како би спасио једно дијете, ујела змија.

- "Мада у себи имам отрова и пет кила, јер имам на десетине уједа, тада сам у Угљевичкој Обријежи једва остао жив. Два дана нисам видио на очи, али змију сам убио, а дијете спасио", рекао је он.

Извор: Инфо БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Да да

30.06.2015 06:06

Мицо је бас занимљив цовјек. Велики поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаж

30.06.2015 07:17

Серум немају ни у болници ни у Дому здравља. Због тога људи одлазе код гујара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

видовита ванга

30.06.2015 07:19

Мићо је чудо од човека. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тек онако

30.06.2015 07:35

Колико је то доктора ујела змија па су досли до тебе?Ако јесу нека уце за несто друго за докторе нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

30.06.2015 08:27

Добри човјече жив и здрав био. Нека те господ Бог награди за твоју доброту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

30.06.2015 08:46

Мицо је један врло скроман и племенит цовек своје знање је пренео и на свога сина. Његово знање је Бозански дар који се преноси са колена на колено у Пантицима. Цовек зна помазе леци и делује смирујуце на оне који су настрадали. За време рата је помагао свима без обзира на националну припадност јер су ровови били препуни змија које су безале од детонација и барута зато му треба одати као цовеку хуманисти велику цаст, и признање, благо нама свима кад га имамо за недајбозе. Мислим да неко треба да га предлози за медаљу заслуге за народ као сто су примили недавно наси златни спортисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

30.06.2015 11:24

Ако ја истина нека му Бог подари дуг зивот да помазе овај јадни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

30.06.2015 18:39

Вама, Мицо и Васој породици зелим дуг,успесан и срецан зивот.Свако ко помазе другима заслузује велико постовање друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавро

02.07.2015 03:39

Све је истина Мицо помазе људима и зна ста мисле змије то је тацно мада има људи који му не вјерују ја сам се увјерио у његове моци када је мог цетворогодисњег сина спасио од уједа змије зив и здрав био Мицо 1000 година и твоја породица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

02.07.2015 07:01

Зив и здрав Мицо био и ти и сви твоји! Хвала ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенка

21.04.2017 19:51

Овај цовјек није преварант.Дозивјела сам да ме уједе змија,нога натекла узасно и он ми помогао.Ја вјерујем у његово лијецење.Нисам вјеровала прије уједа,али сада сам му захвална и нека дуго позиви.

ОДГОВОРИТЕ