Марина: Ово је просто невјероватно!

Селектор кошаркашица Србије Марина Маљковић изјавила је да је њен тим захваљујући колективној игри освојио титулу првака Европе.

Кошарка 29.06.2015 | 13:20
Марина: Ово је просто невјероватно!

Србија је у финалу Европског првенства савладала Француску са 76:68 и тако остварила највећи успех у историји женске кошарке у нашој земљи.

"Ово је тим, није важнио ко изадје на терен. Вечерас смо имали повредјеног капитена, медјутим остале играчице су преузеле одговорност. Постигли смо велики успех, нешто невероватно и девојке би требало да буду поносне на себе", изјавила је Маљковићева на конференцији за медије после меча.

Она је честитала својим играчима, али и репрезентацији Француске на фер-плеју. За најкориснију кошаркашицу шампионата (МВП) проглашена је Ана Дабовић, која је меч против Француске завршила са 25 поена.

"Не знам шта да кажем, пресрећна сам због девојака и нације. Наш главни задатак је био да се боримо и представимо земљу на најбољи начин. Желимо да уживамо у тренутку", рекла је младја од сестара Дабовић.

Поред ње, одличну партију против Францускиња пружила је Соња Петровић.

"Ми смо група девојка која жели да се забави и ужива на терену. Ово је невроватно достигнуће за тим, посебно желим да налгасим да смо тим. Јелена Миловановић је наш најбољи стрелац, али је вечерас одлучила да игра за екипу када је видела да јој не иде", истакла је Петровићева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

29.06.2015 11:28

Хвала вам за тренутке радости које сте нам пружиле. Посебно сам био срећан када сам видио са колико патриотизма и жара пјевате нашу националну химну. Свака част, пуно здравља и среће у будућности.

ОДГОВОРИТЕ