Балканска колонија! Беговић на корак од Челсија?!

Чини се да је Жозе Мурињо већ пронашао замену за Петра Чеха.

Фудбал 29.06.2015 | 20:30
Балканска колонија! Беговић на корак од Челсија?!

Челси је први фаворит да дође до потписа Асмира Беговића. Голман репрезентације Босне и Херцеговине и премијерлигаша Стоука, врло је близу преласка у редове шампиона Енглеске, тврди британски Скај Спортс. Како наводи исти извор, Беговић је на корак од селидбе у Лондон с обзиром на то да је ушао у последњих 12 месеци уговора са Грнчарима.

Овај 27-годишњи голман из Требиња је наводно разговарао са менаџером Стоука Марком Хјузом око његове будућности на стадиону Британија, а енглески стручњак не жели да Беговић овог лета промени средину. Британски медији тврде да је Стоук већ одбио понуду Астон Виле за његове услуге, али сада је у ред стао и Челси. Освајач Премијер лиге је знатно крупнији залогај да би се одбио, па би у наредним данима врло лако могло да дође до трансфера. Плавци желе да искористе то што Беговићев уговор са Стоуком траје до наредног лета и довођење голмана из БиХ би стога било једноставније и јефтиније.

Жозе Мурињо, менаџер Челсија, познат је по томе што воли да на свакој позицији има два одлична играча, а после одласка легендарног голмана Петра Чеха у ривалски Арсенал за 15.000.000 евра, отворило се место на клупи Плаваца. Тибо Куртоа ће и наредне сезоне бити незаменљив међу стативама, али португалски стручњак очигледно не жели да ишта препусти случају, па би због тога Челси могао да добије одличног резервног голмана.

Енглеска штампа је већ раније писала да би дрес Челсија могао да обуче и српски нападач Александар Митровић, па би у случају остваривања ових трансфера на Стамфорд Бриџу била права мала колонија фудбалера са Балкана. За Челси већ успешно наступају Бранислав Ивановић и Немања Матић, а према новинарима са Острва, ускоро би могли да добију ново друштво.

Беговић је 2010. године прешао из Портсмута прешао у Стоук и убрзо се усталио као први голман. Током пет година на Британији остварио је 160 наступа у црвено-белом дресу, а чак је успео и да се упише у стрелце, када је 2013. године преко читавог терена затресао мрежу Саутемптона. За национални тим Босне и Херцеговине је играо 41 пут, а бранио је и на Светском првенству прошле године у Бразилу.

Коментари / 0

Оставите коментар