Надал: На шљаци имам контролу, али на трави…

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да се осећа физички добро пред трећи Грен слем сезоне – Вимблдон.

Тенис 29.06.2015 | 10:20
Надал: На шљаци имам контролу, али на трави…

Надал је после неуспеха на Ролан Гаросу освојио титулу на турниру у Штутгарту, али је онда изгубио у првом колу Квинса.

“Осећам се добро, освојио сам турнир на трави после пет година – леп и посебан тренутак за мене. Хајде да видимо да ли сам способан да се такмичим на Вимблдону. Много сам срећан што сам овде јер је здравље најважнија ствар. Прошле године сам се осећао боље јер 2012. и 2013. нисам могао да играм овде. Било је превише проблема са мојим коленом”, рекао је Надал.

‘Бик са Маљорке’ истиче да му је најважније да је потпуно здрав.

“Добро је, било да се побеђује или губи – то није важно. Добро је да сам здрав на својој другој најважнијој подлози у каријери, без икакве сумње. Био сам у Штутгарту и тренирао на трави веома рано. Остао сам у Квинсу до петка, па сам три дана одмарао код куће, нисам тренирао. Вратио сам се овде у уторак ујутру и играо добро на тренинзима”, додао је Шпанац.

Рафа је казао да ће му основни задатак бити да се после шљаке, прилагоди на траву.

“Када играм на шљаци и када имам осећај да сам на врхунцу форме, тада осећам да имам времена за све. Тада имам могућност да играм тактички, да играм различито – некада сам агресиван, а некада могу да будем дефанзивнији. То ми даје контролу у сваком тренутку. На трави је прича другачија. На тој подлози мораде константно бити фокусирани, у сваком поену. Не можете имати две или три грешке у низу у гемовима на свој сервис јер сте онда малтене изгубили сет. Велика је разлига и овде постоји добра шанса да поене завршавате на мрежи. Имам лепу прилику да радим другачије ствари на терену него иначе. Покушаћу да се забавим”, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар