Можда се ОВО чекало - Митровић у Челсију?!

Озбиљно је! Мурињо хоће Митровића, Захави у акцији, Партизану скоро 5.000.000 евра! Израелац преузео Митрогола, а познато је у каквим је односима са Абрамовичем и Мурињом. Андерлехт ово не може да одбије, српском нападачу плата од 85.000 евра недељно!

Фудбал 29.06.2015 | 13:00
Можда се ОВО чекало - Митровић у Челсију?!

Можда је ово ТА понуда која се чекала: Челси хоће Александра Митровића!

Дејли мејл, али и још неки острвски медији пишу да је шампион Енглеске озбиљно загризао за српског нападача и да је чак спремна и понуда за Андерлехт коју Белгијанци неће моћи да одбију. Митровић је у претходном периоду имао позиве Њускасла и Свонсија, као и португалских великана Бенфике и Порта, али је оклевао и отезао преговоре... Сада, са понудом Челсија, то оклевање има смисла.

Према писању Острвљана, Плавци су спремили 15.000.000 фунти за популарног Митрогола, што је нешто више од 21.500.000 евра. То је понуда коју у Андерлехту једноставно не могу да одбију, с обзиром да су се помирили са Митровићевом продајом и да гледају како да извуку што више новца. Уложили су четири пута мању суму када су га доводили из Партизана, тако да ће супер проћи на крају приче.

Посебну димензију причи да је чињеница да је Митровићев менаџер однедавно контроверзни Израелац Пини Захави. Митровић је окончао сарадњу са Јестровићем и постао Захавијев клијент што му је отворило многа луксузна врата међу којима и она од Стамфорд Бриџа. Захави је у сјајним односима са Романом Абрамовичем и Мурињом, често им је доводио играче, сада би могао да их споји са Митроголом.

Наводи се да Челси већ дуже време прати Митровића, а треба додати да је млади нападач одушевио Португалца у мечу против Хрватске када је Посебни уживо посматрао утакмицу из ложе на Маракани. Поставља се и питање потребе Челсија да ангажује Митровића.наравно, српски нападач нема никаквог разлога да обије. Играо би у једном од најјачих клубова Европе, био део Лиге Шампиона, а чак је откривено и за коју плату би дошао у Челси. Реч је о суми од 60.000 фунти недељно што је у преводу око 85.000 евра седмично.

За следећу сезону је у шпицу Плаваца сигуран само Дијего Коста. Отишао је Дидије Дрогба, Лоик Реми је близу селидбе у Вест Хем. Уместо Дрогбе стиже Радамел Фалкао, али Мурињо жели тројицу квалитетних нападача. Помињали су се још Кристијан Бентеке и Чарли Остин, али сада је Митровић у предности и могао би да комплетира нападачки трилинг са Костом и Фалкаом.

У целој причи је битно истаћи и како ће проћи Партизан. Подсетимо да црно-бели према договору са Андерлехтом имају 30 одсто од суме преко 5.000.000 евра када Митровић буде напуштао Белгију. У овом случају, проценти иду на суму од око 16.500.000 евра, што у преводу значи да ће Партизан добити близу 5.000.000 евра ако се Митрогол пресели на Стамфорд Бриџ по цени коју наводе Енглези.

Коментари / 0

Оставите коментар