Процурио извјештај, Госпа се није указала

Међугорје - једно од најпознатијих католичких светилишта у свијету, не може бити признато као светилиште, али може бити признато као мјесто молитве, пишу хрватски медији, позивајући се на ријечи кардинала Герхарда Лудвига Милера.

Босна и Херцеговина 27.06.2015 | 21:08
Процурио извјештај, Госпа се није указала

"Нити се међугорским свједоцима указује Богородица, нити католички вјерници смију прибивати екстазама такозваних свједока па ни разговарати с њима", објавио је Милерове ријечи саветник за односе са јавношћу више кардинала Ђанлука Бариле на свом блогу "Дневник Ватиканаца".

Милерове ријечи и одлука његове Конгрегације још је у тајности, али је тај извјештај процурио. Још неће бити објављен јер се прво очекује одлука папе Фрање, јер само он има власт да одлучује о тим питањима.

Сам Папа је јасно и јавно изразио невјерицу у "међугорски феномен", и то у два наврата: једном приликом је рекао да Богородица није шефица поште па да свакодневно шаље поруке, а у јуну је иронично говорио о неким свједоцима преко којих стижу Госпине поруке у унапријед заказан дан и сат.

Како сазнају медији, у наведеном извјештају пише да бискупи неће смјети да организују ходочаћа у Међугорје, а вјерници који тамо иду сами мораће да прати свештеник.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зијад

27.06.2015 19:31

Каква госпа се указала какви бакраци,људи моји па 21 је стољеце ко вјерује у бајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.06.2015 19:59

Јесте се појавила ено је у банским дворима и има слово У на челу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

27.06.2015 20:35

Сад није битно...Неко је згрнуо силне МИЛИЈАРДЕ долара. Ебени су херцеговацки сељаци...Ко да сади духан,нису луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговорност

27.06.2015 20:54

Кога сад брига за госпу. Паре су узете. Треба неко одговарати за превару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

католик вјерник

27.06.2015 21:46

Јесте се Госпа појавила Мирјани Драгицевиц и напунила зени дзепове да висе не зна колико и ста све зена има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

27.06.2015 22:57

Да је само народ вући за нос и правити га будалом за то сте способни а за друго шта сте ритардирани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

28.06.2015 07:38

То је мостарска СДБ, или УДБ-а како то неки воле рећи, знала још прије 34 године. И говорила, говорила, затварала, прогонила, али џаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

28.06.2015 10:14

Трунили нам 34 године, а знали смо да везе с везом нема!!! Па за све те године ваљда би је и неко други видио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

28.06.2015 19:54

Ама каква госпа и бакрачи, ту су усташе и локални сељаци недалеко од "католичког ходочашћа" за вријеме НДХ бацали српску дјецу и мајке у јаму Шурманци уз помоћ дрвених рогља. Након тога су ишли на исповијед у католичку цркву па им жупник опрости и ту их причести, а они наставе даље када усташе доведу нову колону недужне српске дјеце и жене на жељезничку станицу Шурманци. Јама је била дубока 66 метара и ту су те усташине бацали српску дјецу у ждријело јаме, а одрасле мајке и очеве дрвеним моткама-поузицама. Прочитајте радове господина Миленка Јахуре, предсједника и оснивача српског националног друштва Пребиловци који се бави злочинима усташа у НДХ па ћете сазнати обим крволочности а касније лицемјерства усташа који ово мјесто пропагирају у католички вјерски туризам, а ово је мјесто српског стратишта. То зна и језуита папа ватикански који их је подржавао и зато ово мјесто назива "мјесто молитве"

ОДГОВОРИТЕ