Гроф Божовић: За прелазни рок имамо 400 евра, камионом за Казахстан!

„Дебело смо закаснили са појачањима, али код нас је лова у магли“, незадовољан је тренер Звезде.

Фудбал 28.06.2015 | 15:00
Гроф Божовић: За прелазни рок имамо 400 евра, камионом за Казахстан!

Споља гладац, а унутра јадац. Можда су навијачи Црвене звезде еуфорични после серије најављених појачања, али тренер Миодраг Гроф Божовић није. Сумирајући утиске после припрема у Термама Чатеж познати црногорски стручњак експлицитно је рекао да је српски вицешампион закаснио са појачањима.

У препознатљивом стилу Божовић је у разговору за Новости изразио незадовољство, свестан да Црвену звезду за седам дана очекује врашки тежак испит са Каиратом.

„Остајем при ставу да је најтежи ривал кога смо могли да добијемо. Екипа има изванредан напад, центарфора Жерара Гохуа моји је дао 18 голова у њиховом првенству, а кога знам из Краснодара. Десно крило Бразилац Исаел је одличан, брз, продоран, као и Шпанац Ријера на другој старни, иза шпица игра Ислам Хан, репрезентативац Казахстана. Клуб су у успону, газда милијардер који улаже много, а ми не знамо још да ли ћемо за Казахстан авионом или камионом. Да ли ћемо чартером или пливајући. Најбоље би било да одиграмо прву утакмицу па заједно са њима за Казахстан, имамо времена“, рекао је Гроф Божовић у разговору за Новости.

После Рендулића, и Идан Вереда Црвена звезда је на добром путу да ангажује Ибањеза и Хуго Виеиру. Међутим, Божовић је рекао како је раније очекивао да комплетира кадар.

„Закаснило се са прелазним роком, и то дебело. Шта да се ради, не можете се појачавати без пара. Ми се појачавамо, преговарамо, а тренутно је лова у магли. Ми тренутно преговарамо са играчима без жуте банке са, да парафразирам, 400 евра за прелазни рок! Ко ће доћи нисам сигуран док га не видим на тренингу. Шта је ту је. Само кажем...“

Похвално се изразио о квалитетима Израелца Вереда.

„ Израелац је добар играч, видели смо, а о њему смо добили најбоље информације од људи са којима је радио и с којима је играо. Мислим да може да се брзо уклопи. Што се тиче Паркера, на њега најозбиљније рачунам. По мом мишљењу је одиграо изванредно последњу утакмицу, чак сјајно у дефанзиви“.

Звезда је у последној утакмици против Карпата демонстрирала ефикасност и врло јак пресинг.

„Не желимо ми да играмо пресинг све време, већ само кад изгубимо лопту како бисмо је што пре повратили. То није лако, треба нам много више времена да се успостави тај аутоматизам. Три недеље је премало за тако нешто, мада добар период са последње утакмице личи помало на оно што желимо“, јасан је Божовић.

Коментари / 0

Оставите коментар