Убијено 25 људи у нападу на џамију

Број жртава самоубилачког напада у шиитској џамији у центру града Кувајта повећан је на 25, јавио је Ројтерс. Рањене су најмање 202 особе. Исламска држава преузела одговорност за напад.

Свијет 26.06.2015 | 16:34
Убијено 25 људи у нападу на џамију

Експлозија је одјекнула током традиционалне молитве петком у џамији Имама Ел Садека у четврти Ел Савабир у том граду.

Према прелимарним информацијама истраге, које преноси Кувајтска новинска агенција, експлозив је активирао бомбаш-самоубица, који је био међу верницима у згради џамије.

Кувајтски емир, шеик Сабах ел Ахмед ел Џабер ел Сабах, посетио је место несреће, осуђујући напад као покушај претње националном јединству Кувајта.

"Мета овог инцидента је наш унутрашњи фронт, наше национално јединство", рекао је кувајтски емир Ројтерсу приликом посете рањених у болници .

Шеик Џабер је, међутим, нагласио да је "то за њих сувише тешко" и да је Кувајт много јачи, наводи британска агенција.

Одговорност за напад у саопштењу на друштвеним мрежама преузела је група Исламска држава (ИС), наводећи извесног Абу Сулејмана ел Мувахеда као извршиоца.

Према саопштењу ИС у експлозији су "убијене и рањене десетине људи".

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лолол

26.06.2015 13:39

Мени није јасно како неко ко се бори за ислам напада људе у џамији и то ми је нелогично или то раде за неког трећег ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре лолол

26.06.2015 16:25

Када будес разликовао људе по карактеру а не по вијери разумјецес.

Name

Сарајево

26.06.2015 13:39

Знаци.самоубилацки напад...није "терористицки акт".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабахудин

26.06.2015 20:04

Срамота је да пљујете по аллаховим ратницима. Они само спроводе аллахове наредбе и саљу муслимане у Дзенет. Били су вам добри док су се борили против Срба !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти си пуко

27.06.2015 05:21

Гдје ти је памет, који си ти кркан. Ако ти се вец толико иде, иди сњима а не водите недузне људе. Ја сам Муслиман, а већи сам вјерник од тебе и ако не посјецујем неке скупове јер не размисљам попут таквих као сто си ти, кретену. Гдје и у којој то светој књизи стоји да требас да убијас недузне, "невјерне" да би био на правом путу? А бас су нам помогли против Срба, камо среце да нису ни долазили па не би сад имали истомишљенике попут тебе, само су нам блато донијели и ниста висе. Нека иду у неке друге далеке земље гдје се спроводи то сто хоце али без недузних. А успут, ово је Европа болан и за тако несто нема овдје мјеста. Селам.