Гроф: Штета је што Звезда нема други тим!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић каже да је задовољан урађеним на кратким припремама у Словенији.

Фудбал 27.06.2015 | 09:20
Гроф: Штета је што Звезда нема други тим!

Звезда је остварила три победе на припремним мечевима за старт сезоне, односно квалификације за Лигу Европе.

Црвено-бели наредног четвртка дочекују казахстански Каират у првом колу квалификација за Лигу Европе. Божовић је истакао да је позитивно изненађен талентом Звездиних играча.

„Учинак у ове три утакмице радује, а посебно победа против Карпатиа, јер је остало недељу дана до утакмице с Каиратом, али мислим да не треба преувеличавати важност ове последње победе, јер Карпати нису оно што су били раније. Путовали су пре утакмице 20 сати, имали тренинг ујутру и мислим да су били уморни. Добро је што смо дали четири гола, али имали смо доста грешака у одбрани. Најважније је то што нисмо имали ниједну повреду, и мислим да је за сваког тренера то ствар број један. Услови су нам били феноменални, можда нас само мало време није послужило“, рекао је Божовић, и додао да се за кратко време не могу учинити чуда са екипом.

„Не постоји ниједан тренер на свету који може екипу да спреми за три недеље. Покушали смо да се спремимо најбоље што можемо. Нисмо физички спремни 100%, имамо још недељу дана до следеће утакмице и радићемо на томе да подижемо физичку спремност играча. Морамо радити и на тактици, наравно. Саставићу најбољу екипу у овом тренутку, за ту прву утакмицу коју играмо на Маракани. Мислим да је та предност домаћег терена за нас велика, и треба покушати направити добар резултат“, сматра Божовић.

Иако су појачања неопходна, Божовић је позитивно изненађен потенцијалом који Звездин тим поседује.

„Имамо много талентованих и младих играча. Штета је што Звезда нема свој други тим који би се такође такмичио, јер постоји узраст играча од 18 до 23 година за које можете да помислите да неће постати добри, а они се у том периоду развију. Зато су други тимови веома важни, да играчи играју и у нижој лиги, и да се та деца сачувају. Имамо много талентоване деце, али, нажалост, ја не могу свима да дам шансу, иако су ме деца пријатно изненадила. Нисам очекивао толики таленат, и могу да кажем да су баш добри радници. Изванредно су тренирали, и са те стране сам веома задовољан. Ипак, остајем при томе да су нам позиције на боку најкритичније. Десни везни офанзивни нам је потребан, али сваки квалитетан играч је добродошао“, рекао је Божовић.

Коментари / 0

Оставите коментар