Видео - Копа Америка: Три гола Герера и Перу је у полуфиналу!

Фудбалери Перуа пласирали су се у полуфинале Копа Америка у Чилеу, тријумфом над Боливијом са 3:1.

Фудбал 26.06.2015 | 15:00
Видео - Копа Америка: Три гола Герера и Перу је у полуфиналу!

Јунак победе Перуа био је Паоло Гереро, који је уписао ’хет-трик’, а једини гол за Боливију постигао је Марсело Морено у 84. минуту.

Перу ће се у полуфиналу састати са домаћином шампионата, а тај дуел је на програму у понедељак.

Преостала два четвртфинала играју се у суботу и недељу, а састају се Аргентина и Колумбија, односно Бразил и Парагвај.

Селекција Перуа је одиграла одличан меч против Боливије, а Гереро ју је довео у вођство у 20. минуту. Само три минута касније, исти играч је удвостручио предност, да би у 74. минуту донео недостижних 3:0 Перуу. Морено је у 84. минуту из пенала само могао да ублажи пораз свог тима.

Од самог почетка утакмице, Гереро, нападач Фламенга, био је решен да засија. Сјајно је нападао, био је прецизан, а такође је и заслужан за брзу и немилосрдну игру свог тима у четвртфиналу, због чега стручњаци сматрају да Перу има шансе против Чилеа, упркос томе што ће њихов ривал имати подршку навијача.

Гереро је Перу довео у вођство после одличног центаршута Хуана Варгаса, пошто је послао лопту тик уз десну стативу. На нови гол се чекало само три минута, а тада је Кристијан Куева одлично упослио свог нападача, који је мирно успео да затресе мрежу из непосредне близине. До трећег гола дошло је после грешке Боливије, када је један од одбрамбених играча изгубио лопту, а Гереро био на правом месту и прецизан.

Боливија је на крају успела да затресе мрежу Перуа, али са беле тачке, после фаула Луиса Адвинкуле, који је направио фаул у шеснаестерцу. Морено је тада гађао саму средину гола, а голман Перуа је био немоћан, пошто се бацио у страну.

Коментари / 0

Оставите коментар